Cele mai citite
 


Veniturile din turismul dentar vor creşte în Europei de Est cu 17% în 2010-2012
duminică, 31 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România s-a impus drept una dintre cele mai populare destinaţii din Europa pentru tratamente stomatologice, pe seama creşterii fără precedent a pieţei sale dentare în ultimii ani, relatează site-ul biomedme.com.
În acest context, se anticipează că veniturile provenite din turismul dentar vor creşte cu o rată anuală de aproximativ 17% în perioada 2010-2012, datorită sprijinului guvernamental acordat activităţilor de promovare la nivel mondial.
În condiţiile în care România dispune de unul dintre cele mai ridicate numere de clinici stomatologice la standarde internaţionale pe plan mondial, turiştii în scop medical din întreaga lume au început să se intereseze de această ţară pentru a-şi trata dinţii.
Poziţia României ca o destinaţie de top a turismului medical se îmbunătăţeşte atât pentru că valoarea monedei euro este în creştere faţă de moneda locală, iar preţurile pentru turismul medical sunt stabile sau în scădere, pe măsură ce prestatorii de servicii de cosmetică dentară, intervenţii chirurgicale la şold sau genunchi şi de intervenţii laser la ochi reduc preţurile.
Într-o încercare de a ajuta economia românească să stea din nou pe picioarele sale, guvernul a crescut recent TVA-ul de la 19% la 24%. Vestea bună este că produsele şi serviciile medicale sunt scutite de TVA. Vestea şi mai bună este că TVA-ul pentru hotelieri şi transport rămâne la 9%, o rată preferenţială de care industria s-a bucurat de mai mulţi ani.
În Letonia, Baltic Bariatric Services, cu sediul la Riga, a intrat pe piaţa în creştere rapidă a turismului pentru pierderea în greutate cu un program chirurgical. Compania este specializata în medicina bariatrică, o ramură a medicinii axată pe soluţii pentru obezitate.
Deşi iniţial viza doar Scandinavia şi Europa Centrală, Baltic Bariatric Services speră să ajungă pe piaţa globală pentru tratamentul obezităţii, prin oferirea unor servicii chirurgicale accesibile de bypass gastric, soluţia cea mai radicală disponibilă pentru tratarea obezităţii şi totodată una dintre cele mai populare pentru cei care fac turism medical.
Mica Lituanie este aproape de restul Europei, iar tratamentele chirurgicale şi stomatologice oferite la preţ redus în sectorul privat se datorează costului scăzut al forţei de muncă. Cu mai mulţi stomatologi pe cap de locuitor decât majoritatea ţărilor, turismul cosmetic dentar devine din ce în ce mai popular, iar clinicile private au standarde înalte.
Pe lângă stomatologie, tratament balnear şi controale medicale, Lituania oferă, de asemenea, preţuri reduse pentru servicii de cardiologie, oncologie, ginecologie, şi alte tratamente chirurgicale. Potrivit lui Egle Poskiene, fondator al agenţiei de turism medical 'Sănătatea Ta Mai Întâi', există un interes din ce în ce mai mare al pacienţilor din Marea Britanie pentru Lituania, datorită creşterii numărului de zboruri ieftine Ryanair către Kaunas din Stansted, Gatwick şi Luton.
În Croaţia, CroMedicor este o nouă reţea care conectează spitale, clinici, cadre medicale şi tratamentele lor specifice cu hoteluri şi alte opţiuni oferite de turismul croat, promovând această ţară ca destinaţie pentru cei ce vor să facă turism în scopuri medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările Europei de Est vizează turiştii în scop medical din Europa România s-a impus drept una dintre cele mai populare destinaţii din Europa pentru tratamente stomatologice, pe seama creşterii fără precedent a pieţei sale dentare în ultimii ani, relatează site-ul biomedme.com.
Problemele dentistului italian: concurenţa spaniolă şi tarifele 'low cost' româneşti Stomatologii italieni se confruntă cu numeroase probleme, de la existenţa unei agenţii de turism, Noa Holidays, specializată în turism stomatologic în Europa de Est şi până la numărul redus, numai 900, de locuri pe an la Facultatea de stomatologie. De aceea, 250 de tineri italieni studiază stomatologia...
Obezitate – Inelul gastric - (lb. franceza) Metoda inelului gastric este una dintre cele mai des utilizate in tratamentul obezitatii. Inelul gastric induce o senzatie rapida de satietate. Aceasta împarte stomacul într-un saculet superior (15ml), şi restulul stomacului inferior. Pacientul se simte satul imediat dupa ingerarea unei mici cantitati...
Diaspora şi străinii preferă tratamentele medicale în România: Cum a evoluat turismul medical în Europa de Est Agenţia de marketing online Today's a analizat comportamentul utilizatorilor români pe Internet pe domeniul serviciilor medicale despre care se informează oamenii, remarcând o creştere de la an la an, începând cu 2011, a căutărilor legate de diverse probleme medicale, iar oamenii se încred din ce în...
Spitalul unde poţi scăpa de obezitate O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână. În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi...
Operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii transmise în direct din România la Congresul de Chirurgie Digestivă de la Roma Dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital, Medic Primar Chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, a fost invitat să efectueze operaţii transmise în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres de chirurgie a aparatului digestiv, eveniment care...