Cele mai citite
 


Comandamentul militar al SUA în Europa are în vedere România pentru a-aşi instrui medicii pe ţesut viu
duminică, 31 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comandamentului Forţelor Terestre Americane în Europa (USAREUR), care deţine cea mai mare bază de instruire a forţelor sale în Germania, încearcă să obţină permisiunea României sau Bulgariei de a folosi porci anesteziaţi pentru instruirea medicilor care vor oferi asistenţă medicală în teatrele de operaţiuni militare, după ce s-a lovit de refuzul a două administraţii regionale germane, scrie Stars and Stripes.
Turingia, un land mic situat în centrul Germaniei, a refuzat astfel de practici luna trecută, în timp ce adminstraţia regiunii guvernamentale Oberpfalz din Bavaria s-a opus dorinţei USAEUR pentru a treia oară. Ambele guverne au declarat că folosirea animalelor vii pentru a-i instrui pe medici în tehnici pentru salvarea vieţii pacienţilor aflaţi în luptă încalcă legislaţia germană privind protecţia animalelor.

Ce se întâmplă în continuare este însă neclar, comentează Stars and Stripes. Oficialii USAREUR au precizat că sunt hotărâţi să antreneze medicii 'pe ţesut viu', fie făcând această practică acceptabilă pentru germani, fie trimiţând înapoi medicii în SUA sau încercând să obţină permisiunea din alte ţări, cum ar fi România sau Bulgaria, care au mai puţine restricţii în privinţa antrenamentelor.

USAREUR consideră că antrenamentele reprezintă o parte importantă a cursului pentru combaterea traumelor, care începând de anul trecut este obligatoriu pentru medicii care pleacă pe teatrele de operaţiuni. Cursul este menit să scadă numărul 'deceselor care pot fi prevenite în luptă', în primul rând ca urmare a hemoragiei.

Formarea medicilor implică învaţarea folosirii de turnichete, inserarea de ace pentru a umfla plămânii care au colapsat şi crearea de căi respiratorii pe cale chirurgicală.

Pe de altă parte, antrenamentele pe ţesut viu nu reprezintă o parte necesară a cursului menţionat, după cum a recunoscut USAREUR, aşa că Regimentul 2 Cavalerie Striker, staţionat la Vilseck, a plecat în această vară fără a face acest ip de antrenamente.

'Nu există niciun înlocuitor pentru acestea, în special la nivelul chirurgical despre care vorbim', a declarat David Morehouse, vice-preşedinte al Deployment Medicine International, un contractor care oferă acest tip de instruire pentru cadrele medicale.

Lucrul sub stres pe animale, cărora medicii le-au dat nume şi încearcă să le păstreze în viaţă printr-un exerciţiu în aer liber menit să mimeze lupta, oferă expertiză şi încredere, a adăugat el. Animalele sunt eutanasiate la sfârşitul exerciţiului, fără a-şi recăpăta conştiinţa şi nu suferă, a adăugat Morehouse.

Medicul William Treseder a declarat într-un e-mail trimis din Afganistan în această lună că acest tip de antrenamente l-au ajutat să-i salveze viaţa unui puşcaş marin după ce unitatea lor a fost prinsă într-o ambuscadă, a înregistrat multe pierderi şi a trebuit evacuată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Marea Britanie: Expaţii din Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază de asigurare medicală internaţională Expaţii britanici care trăiesc şi lucrează în Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază acum de accesul la asistenţă medicală internaţională, datorită unui parteneriat între companiile MediHelp International şi BUPA, relatează site-ul privatehealth.co.uk în ediţia de joi.
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...