Cele mai citite
 


Profesia de asistent medical şi moaşă în România, tema unei mese rotunde
duminică, 31 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Masa rotundă desfăşurată în preambulul celei de-a doua Conferinţe anuale a Asistenţilor Medicali şi Moaşelor a abordat tema calităţii asistenţei medicale cu precădere în ceea ce priveşte activitatea acestora şi nevoile de dezvoltare la nivelul profesiei.
Conf.dr. Daniel Popescu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Carol Davila' a evidenţiat că, din păcate, în ultima vreme, asistăm la un fenomen îngrijorător - exodul medicilor, dar şi al asistenţilor medicali.
Principala problemă din sistem, a opinat medicul, este finanţarea şi, câtă vreme aceasta nu se rezolvă, lucrurile nu se vor îmbunătăţi.

Carmen Mazilu de la Ordinul Asistenţilor (OAMGMAMR), a făcut referire la ceea ce s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti, lucru care se poate repeta oriunde. Aceasta apreciază că este necesar să se schimbe normarea asistenţilor medicali şi a moaşelor. Pe de altă parte, se pune şi problema calităţii desfăşurării activităţii acestora şi existenţa unei viziuni pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte dezvoltarea profesiei.
Prof. dr. Dana Galieta Mincă, şef al Catedrei Sănătate Publică şi Management a UMF 'Carol Davila', a accentuat asupra necesităţii existenţei unor normări standardizate pe criterii ştiinţifice şi nu administrative.

În opinia preşedintelui OAMGMAMR, Mihai Timofte, acreditarea spitalelor ar putea să rezolve şi problemele asistenţilor, normării acestora, salariilor şi statutului lor.
Participanţii la masa rotundă au scos în relief şi faptul că posturile sunt blocate şi deficitul de personal se adânceşte şi mai mult.
Preşedintele SANITAS Bucureşti, Mircea Popescu, a spus că, atâta vreme cât sănătatea nu îşi capătă locul pe care îl merită, lucrurile nu se vor îmbunătăţi, iar cazuri precum cel de la Maternitatea Giuleşti există riscul să se repete, iar asistenţii vor pleca în număr şi mai mare.

Acesta a declarat că pentru luna decembrie există riscul ca angajaţii din sistemul de sănătate să nu-şi poată lua salariile.
Referitor la acest subiect, dr.Dorin Ionescu, directorul executiv al CNAS, a declarat vineri pentru AGERPRES că s-a ştiut că banii sunt insuficienţi şi nu acoperă nevoile existente.
'Aşteptăm banii de la rectificarea bugetară', a menţionat dr. Dorin Ionescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
Primul congres ştiinţific al UMF 'Carol Davila' Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti organizează, începând de joi, timp de trei zile, la Palatul Parlamentului, primul său congres ştiinţific cu participare internaţională.
Fundaţia Renaşterea a iluminat în roz Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' a fost iluminată în roz - culoarea speranţei - joi seară, cu ocazia celei de a XV-a ediţii a evenimentului organizat anual de Fundaţia Renaşterea, care s-a desfăşurat sub sloganul ''Donează Sănătate. Donează Frumuseţe''.