Cele mai citite
 


Teleorman: Preşedintele CJ semnalează probleme grave la spitalele preluate
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alexandria, 29 oct /Agerpres/ - Raportul comisiei stabilite de Consiliul Judeţean Teleorman pentru verificarea activităţii economico-financiare de la Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, unde s-a preluat din vară managementul asistenţei medicale, a fost înaintat Parchetului, deoarece s-au constatat mai multe fapte de natură penală, a declarat vineri preşedintele CJ, Liviu Dragnea.
Precizarea a fost făcută în şedinţa CJ, după ce, anterior, Dragnea a afirmat în mai multe rânduri că la spitalul din Roşiorii de Vede s-au cheltuit nejustificat fonduri pentru mai multe dotări.
De asemenea, Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria consiliul de administraţie funcţionează cu vechea conducere, fără reprezentanţii aprobaţi de CJ, deoarece Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman a contestat în justiţie o hotărâre a CJ.
'Deşi am avut câştig de cauză la prima instanţă judecătorească, s-a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti', a precizat preşedintele CJ Teleorman.
În opinia sa, actuala situaţie de la cea mai mare unitate spitalicească din Teleorman, preluată de CJ, este ilegală şi de aceea a fost sesizat oficial Ministrul Sănătăţii.
CJ Teleorman a preluat printr-o hotărâre din luna iulie 2010, conform prevederilor legale privind descentralizarea, managementul asistenţei medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi al altor şase unităţi sanitare cu paturi din Roşiorii de Vede, Poroschia, Cervenia, Furculeşti, Balaci şi Schela. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Consiliul Judeţean a aprobat rectificări bugetare la unităţile spitaliceşti din subordine Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat marţi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, aflat în subordinea sa, rezultând o sumă anuală de peste 54 milioane de lei pentru ambele capitole.
Teleorman: CJ a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat miercuri Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, care, prin reorganizare, a preluat şi personalul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Balaci.
Teleorman: Reorganizarea spitalelor reduce numărul paturilor cu 400 Alexandria, 29 mar / Agerpres/ - Numărul total de paturi aprobat pentru unităţile spitaliceşti din judeţul Teleorman este de 1.800, cu 400 mai mic înaintea trecerii la procesul de reorganizare a acestui sector sanitar.
Teleorman: Situaţie 'tensionată' la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria Alexandria, 7 ian /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman ar putea ajunge să solicite întoarcerea la Ministerul Sănătăţii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, deşi în vara anului trecut administraţia locală preluase unitatea sanitară, conform procesului de descentralizare iniţiat de...
Teleorman: Bugetele pentru spitalele preluate de CJ, aprobate Bugetele de venituri şi cheltuieli distincte pentru sumele alocate în perioada 9 noiembrie - 31 decembrie 2010 de la bugetul statului, prin Ministerul Sănătăţii (MS), spitalelor preluate în vara acestui an de Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman au fost aprobate marţi, într-o şedinţă extraordinară.
Teleorman: Liviu Dragnea: În spitale vom impune respectarea pacientului În cele şapte spitale din Teleorman unde Consiliul Judeţean (CJ) a preluat managementul asistenţei medicale va fi impus respectul faţă de pacient, a declarat marţi şeful principalei instituţii a administraţiei publice, Liviu Dragnea.