Cele mai citite
 


Schimb de experienţă româno elveţian la Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila'
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 oct /Agerpres/ - Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' a organizat săptămâna aceasta cea de-a doua întâlnire dintre elevii participanţi la schimbul de experienţă din luna octombrie în cadrul Modulului European de Nursing şi elevii şcolii, din cadrul secţiei de Asistenţă Medicală Generală (AMG).
'Sistemul de învăţământ elveţian este mult diferit de al nostru, aici de exemplu un elev din cadrul şcolii se poate angaja în spital după primul an de şcoală. Repetă tehnica în cadrul şcolii pe manechine, apoi o aplică în spital sub supravegherea unei asistente, iar dacă aceasta consideră că elevul poate lucra singur, poate fi angajat în spital din al doilea an de şcoală', a afirmat Simona Cîmpanu, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila'.
Directorul General al Şcolii 'Carol Davila', prof. dr. Alexandru Ioan Mincu, a subliniat importanţa realizării acestor schimburi de experienţă în vederea asigurării unui învăţământ de calitate la nivel european şi le-a încurajat pe studentele anului I să se pregătească temeinic pentru a putea participa la rândul lor la astfel de schimburi în anul care urmează. Pentru studenţii anului II se vor organiza noi schimburi de experienţă în lunile martie şi mai 2011.
'Şcoala Carol Davila face eforturi deosebite pentru a cultiva relaţii cu celelalte şcoli europene şi de a creşte de la an la an nivelul de calitate al învăţământului românesc privat. Suntem dispuşi chiar să suportăm cheltuielile deplasării elevilor selectaţi pentru a participa la schimbul ENM, tocmai pentru a crea toate condiţiile formării unor cadre medicale apte de a se integra în cel mai evoluat sistem de sănătate. Vrem să fim una dintre şcolile de referinţă în Europa', a adăugat Ioan Mincu.
Evenimentul face parte din seria de întâlniri pe care Şcoala 'Carol Davila' şi le-a propus să le organizeze pe parcursul acestui an şcolar, cu scopul ca toţi elevii şcolii să beneficieze de experienţa acumulată în urma schimbului din cadrul programului ENM.
Modulul European de Nursing a fost fondat în anul 1994, prin conferinţa de la Sussex, Anglia, pentru a oferi o structură? internaţională, cadru care să asigure cele mai bune beneficii profesionale, ce pot fi câştigate într-un timp relativ scurt.
Scopurile principale ale acestui modul sunt: dezvoltarea conceptului de cultură internaţională şi a diferenţelor care există între ţările membre ENM, încurajarea elevilor în a dobândi o experienţă practică foarte vastă, motivarea lor pentru a practica meseria de asistent medical la standarde europene şi totodată susţinerea elevilor în dobândirea şi împărtăşirea unor cunoştinţe şi a unei experienţe multiculturale.
Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' este singura instituţie de profil din Bucureşti care face parte din programul ENM. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii UMF 'Carol Davila' vor începe joi noul an universitar Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, dintre care 1.414 "boboci", vor începe, joi, noul an universitar.
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Alimente, haine şi asistenţă medicală pentru persoanele fără adăpost din zona Gării de Nord Peste 200 de persoane fără adăpost din zona Gării de Nord vor primi joi alimente, haine şi asistenţă medicală în cadrul proiectului "O şansă caldă", organizat de Asociaţia Şansa Ta, în parteneriat cu "La Cantine de Nicolai", Asociaţia Studenţească Amicus şi Şcoala "Mihai Ionescu" din Bucureşti.
Policlinică pentru elevi şi studenţi în Campusul din Regie Studenţii şi elevii din Bucureşti vor beneficia, de anul viitor, cel mai probabil din luna martie, de o policlinică în Campusul din Regie, cu cabinete de specialitate şi laboratoare de analize, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.