Cele mai citite
 


Ultima tehnologie de intervenţii oftalmologice cu laser şi la Bucureşti
vineri, 29 octombrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Bucureşti, 29 oct /Agerpres/ - Primul sistem medical de operaţii oftalmologice Intralase plus Star S4 IR importat în România se află la primul spital privat de oftalmologie din ţara noastră, inaugurat vineri în Bucureşti.

Aparatul foloseşte cea mai avansată tehnologie în materie de intervenţii cu laser Laser Excimer - iLasik, aprobată de NASA şi FDA (Administraţia pentru pentru Alimentaţie şi Medicamente din SUA).
Tehnica iLasik este una dintre cele mai sigure şi precise proceduri medicale, utilizată în lume la mai mult de zece milioane de cazuri, rezultatele fiind remarcabile, cu obţinerea unei vederi perfecte în 98% din cazuri. iLasik este chiar recomandată în rezolvarea cazurilor care au fost operate cu laser excimer şi nerezolvate în mod optim.
Studiile efectuate pe militari din armata americană trataţi prin această nouă tehnologie au demonstrat că, postoperator, un procent extrem de mare (aproximativ 95%) dintre ei a ajuns la vedere 100% sau peste, fără a mai avea nevoie de ochelari.
Potrivit dr. Ioan Ştefaniu, doctor în ştiinţe medicale, 'iLasik este o procedură ce remodelează imperfecţiunile refractive ale ochiului prin ablaţia corneei cu modificarea indicelui refractiv, reprezentând chintesenţa progreselor tehnologice ale ultimilor zece ani, fiind o combinaţie procedurală de elecţie, o metodă cu adevărat personalizată, unică prin componentele sale: Sistem Wave Scan Wave Front, Laser INTRALASE FS, Laser Excimer VISX STAR S4 IR şi Procedeu Advanced Custom Vue'.
West Eye Hospital Group (a cărui activitate în domeniul oftalmologic a început în Turcia în anul 2004) şi-a propus să ofere prin intermediul spitalului din Bucureşti cele mai bune servicii de oftalmologie din România, la cele mai înalte standarde de calitate şi prin intermediul unei echipe de medici de înaltă competenţă profesională.
Echipa din România a spitalului este formată din zece medici de specialitate şi coordonată de dr. Ioan Ştefaniu, care îşi desfăşoară activitatea într-un spital cu cinci cabinete de consultaţie, cabinete de investigaţii, săli pre şi post-operatorii şi cinci rezerve pentru pacienţi.
Primul spital privat de oftalmologie din România oferă consultaţii, investigaţii complexe (patologia corneei, cristalinului, retinei şi glaucomului), intervenţii chirurgicale: cataractă, glaucom, chirurgie plastică oculo-orbitară, chirurgie refractivă Laser Excimer - Ilasik şi oftalmo- chirurgie pediatrică.
iLasik este denumirea celei mai moderne tehnici chirurgicale folosite pentru scăderea dioptriilor la persoanele cu vicii de refracţie: miopi, hipermetropi şi astigmaţi. Intervenţia are loc la nivelul corneei (stratul anterior, transparent al ochiului) şi realizează o 'şlefuire' a acesteia folosind o undă laser foarte precis dozată şi direcţionată. Astfel, se obţine o modificare a razei de curbură a corneei?şi, implicit, a dioptriilor acesteia, aşa încât ochiul în ansamblu să ajungă la refracţie?zero (zero dioptrii).
Tehnologiile anterioare iLasik folosesc un dispozitiv special prevăzut cu o lamelă care, printr-o mişcare de translaţie, taie efectiv corneea. Noutatea pe care o aduce iLasik este faptul că decuparea acestui 'căpăcel' se face tot cu ajutorul laserului. În acest fel tăierea este mult mai precisă, realizând un 'căpăcel' foarte fin, absolut uniform, exact de dimensiunile prestabilite. Sunt eliminate astfel posibilele riscuri ale tăierii mecanice a corneei,?iar cicatrizarea se desfăşoară în condiţii mai bune.
Intervenţia cu iLasik se poate efectua unei persoane purtătoare de ochelari, de vârstă adultă (preferabil peste 19-20 ani), cu o refracţie stabilă (fără creşteri ale dioptriilor în ultimul an), cu o bună stare de sănătate generală şi fără alte afecţiuni oculare. Pentru identificarea situaţiilor contraindicate consultul preoperator este extrem de riguros, incluzând investigaţii de înaltă specialitate.
Intervenţia cu iLasik durează, de obicei, mai puţin de 10 minute pentru un ochi,?deci pacientul va sta pe masa de operaţie aproximativ 15-20 de minute, pentru că, în general, se operează ambii ochi în aceeaşi şedinţă.'Este o procedură rapidă şi fără dureri, fiind folosită, la nivel mondial, pentru tratarea a mai mult de zece milioane de persoane. Intervenţia are loc ambulator, pacientul plecând acasă?după maximum o oră. Nu este necesar ca ochii să fie pansaţi, dar e bine să fie folosiţi nişte ochelari de protecţie după operaţie şi să se evite înotul timp de cel puţin trei luni', a explicat dr. Simona Ardelean, Medic Specialist Oftalmolog West Eye Hospital.
Se consideră că intervenţia este deplină la un an de la operaţie. AGERPRES

Notare
Comentarii
de Stefan
Eu am reusit sa fac acest tip de operatie, mi-a iesit, de 2 saptamani sunt norocosul care nu mai poarta ochelari datorita acestei minunate tehnologii, operatia a fost putin dureroasa dar acum totul este bine, am ) dioptrii la ambii ochi si ma simt minunat.
mai multe detalii eu am gasit la <a href="http://www.ilasik.ro/" rel="nofollow">ilasik.ro</a>

de Roxana Dubina
Ziua buna la toata lumea,
As vrea sa impartasesc experienta mea tututor persoanelor care poarta ochelari.Inca de la varsta de 14 ani port ochelari , am avut dioptrii de +2 la ambii ochi pana la varsta de 17 ani, dupa care au crescut , ajungand pana la varsta de 28 ani , stabilizandu-se pana la +5 sferic cu astigmatism 1 la dreptul ,iar la stangul +4,50 cu 0,75 astigmatism.Nu am putut suporta lentilele de contact , de aceea a trebuit sa port ochelari tot timpul .Si asa am ajuns sa caut pe internet cum pot scapa de ochelari, studiind majoritatea clinicilor atat din Romania, cat si cele din strainatate.Am ales cateva clinici care mi s-au parut interesante , studiind site-ul lor si site-urile de forumuri in domeniu din Ungaria si Turcia. Ma interesa in primul rand sa fie un doctor foarte bun si cu experienta in ceea ce face , si in al doilea rand laserul , sa fie unul rapid si bun.Am trimis cateva mailuri ,asadar la cateva clinici .Cel mai rapid ,eficient , complet si amabil raspuns a venit din partea echipei Eyestar din Istanbul. Florentina,persoana de contact a clinicii pentru romani a fost mai mult decat disponibila sa-mi raspunda la toate intrebarile mele sacaitoare.M-a ajutat foarte mult faptul ca a fost langa mine din momentul poposirii mele in clinica pana am plecat.Mi-a aranjat incepand de la rezervare avion, cazare pana la control, operatie ,etc … ce m-a costat la clinica a fost in total 1090 euro si a inclus operatia, examinarile ,medicamentele pe care le-am folosit timp de 1 luna (picaturi) , garantie pe viata , plus transferul de la aeroport la clinica /hotel si retur .
Inca de la aeroport m-a intampinat soferul clinicii , m-au condus la clinica si unde au urmat toate examinarile si discutia cu chirurgul. ( Dr. Cezmi K.)In urma discutiei cu dansul ,am fost mai mult decat sigura ca sunt pe maini bun.La ora 10.30 a inceput controlul care a durat in jur de 70 min.Dupa control , mi s-a spus ca sunt apta pentru laser, si sa ma intorc la ora 14.00 pentru operatie.De mentionat , un lucru interesant faptul ca nu se afla nici un turc pacient in clinica.Doar nemti multi, norvegieni ,bulgari si binenteles romani.Dupa examinare m-am dus am mancat ceva , dupa care m-am intors la ora 14.00.Operatia in sine a durat in jur de 20 minute cu totul , dupa care am mai asteptat cam 40 min si apoi m-au trimis la hotel.Operatia in sine nu a fost dureroasa, am simtit doar o mica presiune in momentul pregatii flapului.Dupa aceea , laserul si ce a urmat a fost floare la ureche.Totusi timp de cateva ore dupa operatie imi lacrimau ochii foarte mult si simteam ca am nisip in ochi. Am luat un somnifer si am adormit imediat.A doua zi cand m-am trezit deja vedeam diferenta.Este intr-adevar diferenta…Vreau cu aceasta ocazie sa multumesc echipei Eyestar pentru amabilitatea si profesionalismul , sunt foarte fericita ca am ales sa fac tratamentul laser in Istanbul la ei.A fost ca o vacanta pentru mine, nicidecum nu am simtit ca am avut o problema medicala .A fost o experienta extraordinara care mi-a indeplinit cea mai puternica dorinta : de a vedea fara ajutorul ochelarilor.Felicitari intregului staf de la Eyestar pentru tot ceea ce fac ei aoclo ,pentru toti oamenii pe care-i faceti fericiti ,printre care ma numar si tot si eu.Pentru intregul profesionalism , pentru ospitalitate, servici si tot ceea ce va diferentiaza de ceilalti, mii si mii de felicitari.
Va recomand tuturor aceasta clinica.Sunt minunati .daca aveti intrebari contactati-ma la roxy.me81@gmail.com.Numele meu este Roxana Dubina.
Sanatate , numai bine va doresc !

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
WestEye Hospital, 2 ani de investitii in tehnologii de prevenire si tratare a afectiunilor ochiului WestEye Hospital aniverseaza 2 ani de activitate prin tehnologii de ultima generatie si servicii la costuri accesibile
Primul spital privat de oftalmologie din România marchează cinci ani de activitate West Eye Hospital, primul spital privat de oftalmologie din România, marchează cinci ani de activitate pe piaţa medicală românească. West Eye Hospital a fost inaugurat în 2010, fiind al cincilea spital din lanţul West Eye Hospital Group, reprezentat la nivel mondial de cinci centre în Turcia şi două...
Primul spital privat de oftalmologie din România Cel mai mare spital privat de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune a fost inaugurat, vineri, la Bucureşti, investiţia ridicându-se la 20 de milioane de dolari, unitatea sanitară dispunând de cele mai moderne echipamente oftalmologice.
Europe Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – s-a deschis la Bucureşti Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe Eye Hospital este cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune dezvoltat cu...
Primul spital privat de pediatrie, inaugurat în Bucureşti Primul spital privat de pediatrie a fost inaugurat miercuri în Bucureşti, o unitate medicală ce oferă, pentru prima oară în medicina privată românească, servicii integrate de pediatrie: consultaţii de specialitate în regim de spital şi ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, servicii de imagistică şi...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.