Cele mai citite
 


Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Potrivit reprezentanţilor SAJ Vaslui, instituţia dispune doar de 63 la sută din personalul necesar, lucru care face ca activitatea zilnică să aibă de suferit.
Conform normativelor aprobate de Ministerul Sănătăţii SAJ Vaslui ar trebui să funcţioneze cu un număr de 215 asistenţi, dar în prezent sunt încadraţi doar 92, ceea ce înseamnă un deficit de 123 de persoane.
Şi la capitolul ambulanţieri lipsa de personal este la fel de mare, din cele 218 posturi normate doar 93 fiind ocupate, de unde rezultă un deficit de 125 de angajaţi.
SAJ Vaslui are de asemenea nevoie şi de 5 operatori registratori de urgenţă.
'Criza cea mai mare este în privinţa medicilor, având în vedere că din cele 16 posturi prinse în organigramă doar şase sunt ocupate. Din aceşti şase medici, doi sunt în concediu de maternitate. Pentru a putea trece peste acest deficit de specialişti, angajaţii trebuie să stea peste programul normal de lucru', a declarat vineri pentru AGERPRES Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.
La staţiile de ambulanţă din Negreşti, Murgeni şi Huşi nu există nici măcar un medic, iar la solicitări merg doar asistenţii medicali.
În urma deblocării posturilor de către Ministrul Sănătăţii, SAJ Vaslui a primit 2 posturi de medic, unul de asistentă şi un post de ambulanţier.
Potrivit reprezentanţilor SAJ Vaslui, instituţia lucrează în prezent la limita de avarie, iar angajaţii sunt nemulţumiţi că trebuie să lucreze prea mult şi spun că nu mai au puterea să lucreze peste program, în condiţiile în care nu există posibilitatea să primească zile libere.
'Este foarte greu. Este de admirat cum unii colegi mai rezistă. Dacă am avea mai mult personal, nu ar fi nicio problemă. Oamenii sunt pur şi simplu epuizaţi de atâta muncă. E dificil ca de unul singur să munceşti cât pentru doi sau trei', a declarat Leonte Condurache, lider de sindicat SAJ Vaslui.
De asemenea, pe toate cele cinci staţii din judeţ sunt funcţionale 46 de maşini, în condiţiile în care SAJ Vaslui ar mai avea nevoie de cel puţin zece, câte două pentru fiecare staţie de salvare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Număr crescut de solicitări la serviciul de ambulanţă Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a crescut în ultimele trei zile cu aproape 20% faţă de perioada obişnuită, fiind vorba de aproximativ 300 de solicitări, iar principalele motive de solicitare fiind durerile abdominale şi afecţiunile digestive.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Serviciul de Ambulanţă Vaslui funcţionează cu doar 60% din personal Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează cu doar 60% din necesarul de personal, iar angajaţii fac faţă cu dificultate tuturor solicitărilor venite din partea pacienţilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul Aurora Popa.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Bistriţa-Năsăud: Posturi de medic deblocate la Ambulanţă, rămase fără candidaţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a obţinut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural...
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...