Cele mai citite
 


Vrancea: A fost inaugurat spitalul din Dumitreşti
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 29 oct /Agerpres/ - Secţia exterioară a Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni a fost inaugurată, vineri, la Dumitreşti.
Secţia dispune de 20 paturi destinate pacienţilor de la Interne, 10 paturi pentru Pediatrie şi 10 paturi pentru Psihiatrie Pediatrică, aici funcţionând singura secţie de psihiatrie infantilă din judeţul Vrancea.
Din totalul de 40 de paturi de care dispune secţia, aproximativ 95% din ele sunt deja ocupate de către pacienţi.
Bolnavii internaţi nu se pot bucura încă de căldură - chiar dacă unitatea a fost dotată cu centrala termică pe combustibil - din cauza lipsei de personal.
'Această secţie dispune de centrală termică, dar, din păcate, funcţionează doar câteva ore pe timp de noapte din cauza lipsei de personal. Am făcut solicitare la Ministerul Sănătăţii, dar nu am primit nimic. Sincer, nu ştiu cum vom remedia problema', a declarat Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni. O altă problemă cu care se confruntă Secţia de la Dumitreşti este lipsa de cadre medicale şi personal auxiliar, în prezent, medicii de la Dumbrăveni fiind cei care se ocupă de starea pacienţilor de aici.
Astfel, secţia de la Dumitreşti are nevoie de 14 cadre medicale pentru a funcţiona în condiţii normale, Ministerul Sănătăţii deblocând doar un singur post de asistent.
Lucrările la Secţia exterioară din Dumitreşti a Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni au demarat în urmă cu 14 ani, depăşindu-se de nenumărate ori termenele de finalizare din cauza lipsei de fonduri.
Valoarea totală a investiţiilor este de 7 de milioane de lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Vrancea: Ambulatoriu modern din fonduri europene realizat la Adjud Autorităţile din municipiul Adjud au inaugurat, marţi, ambulatoriul de specialitate al Spitalului municipal Adjud, un proiect european în valoare de 6.368.711,55 lei.
Vrancea: Ucigaşul preotului din Focşani a fost dus la Spitalul de Psihiatrie Grajduri Florentin Puşcoiu, ucigaşul preotului focşănean Tudor Marin, a fost transferat, vineri, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Pădureni-Grajduri, din Iaşi.
Vrancea: Centru Antidrog în Liceul 'G.C. Longinescu' din Focşani Noul Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Vrancea a fost inaugurat, vineri, într-un spaţiu al Liceului 'G.C. Longinescu' din Focşani.
Vrancea: Bolnavi psihic, plimbaţi de la un spital la altul Doi bolnavi psihic din Panciu au fost plimbaţi, luni, de la un spital la altul după ce au fost externaţi de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni.
Vrancea: Liberalii sunt de acord cu faptul că administraţia nu a preluat spitalele Focşani, 24 sep /Agerpres/ - Autorităţile judeţene au dat dovadă de 'inteligenţă politică şi managerială' pentru că nu au semnat protocoalele pentru preluarea spitalelor, a declarat, vineri, deputatul PNL Nini Săpunaru.