Cele mai citite
 


Ministrul Educaţiei salută decizia Cristianei Anghel de a renunţa la greva foamei
duminică, 31 octombrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, salută decizia învăţătoarei Cristiana Anghel de a renunţa la greva foamei şi o invită la minister pentru a avea o discuţie referitoare la problemele din învăţământ.
''Am considerat de la bun început gestul doamnei Anghel o formă de protest a unui cetăţean onest la adresa arbitrariului din societatea românească. Discuţiile avute cu domnia sa şi cu familia ei mi-au întărit această convingere. Mă bucur că a decis să renunţe la acest protest şi o asigur că ministrul Educaţiei a înţeles exact mesajul transmis'', a precizat ministrul Funeriu, prin intermediul unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Ministrul a menţionat că ''toată activitatea ministerului şi întreg conţinutul Legii Educaţiei Naţionale promovate de Guvern conţin exact măsurile care vor duce la eliminarea arbitrariului din viaţa elevilor, profesorilor şi părinţilor''.

''Am invitat-o deja pe doamna Anghel, ca, imediat ce starea de sănătate i-o va permite, să avem o discuţie la minister, astfel încât şi ea să fie parte a soluţiei şi a viitorului. Punctele de vedere ale domniei sale sunt foarte importante pentru noi'', a declarat ministrul Funeriu.

Ministrul Educaţiei mai spune că Legea Educaţiei Naţionale pe care Guvernul României şi-a angajat răspunderea este un document ''vital'' pentru progresul societăţii româneşti care va elimina inechităţile din sistemul de învăţământ.

Învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată de 68 de zile în greva foamei, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că în urma vizitei Prea Sfinţitului Ioan Selejan, Arhiepiscopul Episcopiei Covasnei şi Harghitei, a fost convinsă să renunţe la protest.

Ea va fi realimentată începând de luni, zi în care se împlinesc 70 de zile de când a renunţat la hrană în semn de protest faţă de neaplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptată în 2008.
Notare
Comentarii
de izabela
Ma bucur ca a renuntat la greva foamei doamna Anghel. Faptul ca luase aceasta hotarare si isi facea rau ma nelinistea . Pe zi ce trecea imi parea ca arata tot mai rau fizic si ma gandeam ca nu se merita sa te sacrifici pentru oameni carora nu le pasa de tine. Ca ,in tara asta, conduceriii nu ii pasa de nimeni decat la nivel declarativ(cel mult). Ca nu exista caracter, intelegere,bunavointa. Si mi se parea nedrept ca un om care inca le mai are, sa se sacrifice inutil.Stiu ca va fi greu sa/si recapete sanantatea .

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Botoşani: Deţinut în greva foamei Un tânăr din Suceava, aflat în detenţie în Penitenciarul Botoşani, a intrat, de joi, în greva foamei, în semn de protest faţă de o hotărâre judecătorească în baza căreia este condamnat la 15 ani de închisoare.
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Bacău : Irina Jianu, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,, Trofeul Calităţii" a intrat în greva foamei Irina Paula Jianu, aflată în custodia Penitenciarului Bacău după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,,Trofeul Calităţii", a recurs la o acţiune de protest prin refuzul de hrană, motivând că problemele complexe de sănătate nu pot fi tratate în sistemul medical din reţeaua administraţiei...
Învăţătoarea Cristiana Anghel renunţă la greva foamei Învăţătoarea Cristiana Anghel va fi realimentată începând de luni, când se împlinesc 70 de zile de când a renunţat la hrană în semn de protest faţă de neaplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptate în 2008.