Cele mai citite
 


Învăţătoarea Cristiana Anghel va renunţa la grevă luni
duminică, 31 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată de 68 de zile în greva foamei, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că în urma vizitei Prea Sfinţitului Ioan Selejan, Arhiepiscopul Episcopiei Covasnei şi Harghitei, a fost convinsă să renunţe la protest. Ea va fi realimentată începând de luni, zi în care se împlinesc 70 de zile de când a renunţat la hrană în semn de protest faţă de neaplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptată în 2008.
'Da, voi renunţa la grevă pentru că astăzi am primit vizita Prea Sfinţitului Ioan de Covasna şi Harghita cu care am stat de vorbă, nu în calitate de preot care a venit să mă certe pentru că îmi pun viaţa în pericol, ci ca un om apropiat, ca un frate care mi-a amintit că am o familie care va suferi dacă nu voi mai fi şi care mi-a explicat că este împotriva voinţei lui Dumnezeu să îmi risc viaţa, mai ales că după atâtea zile de greva foamei aş fi putut muri. Am decis să urmez căile legale pentru a-i determina pe cei care trebuie să respecte legea să o facă', a spus învăţătoarea.

Printre lacrimi aceasta a menţionat că se simte eliberată şi că se bucură de vizita Prea Sfinţitului Ioan pentru că altfel crede că nu ar fi renunţat la greva foamei şi nimeni altcineva nu ar fi reuşit să o convingă să facă acest lucru. Ea a arătat că va reîncepe realimentarea artificială începând de luni atunci când medicul care o îngrijeşte va reveni la spital.

'Doamna doctor este astăzi la o pomană. Nu vreau să o deranjez şi până luni mă pregătesc pentru ieşirea din grevă. Am să-mi pregătesc şi materiale pentru a susţine o conferinţă de presă la rece şi a arăta că şi în România trebuie respectată legea', a spus Cristiana Anghel.

Învăţătoarea a ţinut să sublinieze că la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti, acolo unde se află internată de aproape o lună, a fost foarte bine îngrijită şi, mai mult de atât, a simţit că întreg personalul medical îi este aproape. Ea va avea nevoie de îngrijiri medicale şi spitalizare câteva săptămâni pentru a putea reveni la o viaţă normală timp în care va rămâne internată la spitalul bucureştean.

Cristiana Anghel a intrat în grevă în a doua parte a lunii august şi este învăţător titular la Şcoala nr. 2 din Caracal. Până în acest moment zilnic personalităţi ale lumii politice, culturale, cunoscuţi, apropiaţi, colegi au încercat să o determine să iasă din greva foamei dar nu au reuşit.

La Şcoala nr. 2 din Caracal Cristiana Anghel va primi un post de învăţător itinerant pentru copiii cu nevoi speciale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Învăţătoarea Cristiana Anghel renunţă la greva foamei Învăţătoarea Cristiana Anghel va fi realimentată începând de luni, când se împlinesc 70 de zile de când a renunţat la hrană în semn de protest faţă de neaplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptate în 2008.
Învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel a ieşit, luni, din greva foamei, după 70 de zile, declarând, într-o conferinţă de presă, că încetarea acestei forme de protest nu înseamnă că a fost învinsă, ci a realizat că probabil într-o săptămână ar fi murit şi din acest motiv a decis să...
Învăţătoarea Cristiana Anghel spune că doar o grevă generală ar putea soluţiona revendicările protestatarilor Slatina, 19 oct /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care de 57 de zile face greva foamei şi este internată pentru monitorizare la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti, susţine că intrarea altor persoane în greva foamei nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
UPDATE Învăţătoarea care a făcut greva foamei 70 de zile a ieşit din spital Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care s-a aflat timp de 70 de zile în greva foamei, a fost externată luni, la cerere, de la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti.
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei a fost transferată la Bucureşti Învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de 39 de zile, Cristiana Anghel, a fost transferată, vineri, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Caracal la Institutul de Boli de Nutriţie Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi monitorizare.