Cele mai citite
 


Alcoolul este mai nociv decât heroina (studiu)
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alcoolul este mai nociv decât o serie de droguri ilegale puternice, printre care şi heroina, dacă ţinem cont de efectele pe care le are asupra individului dar şi asupra societăţii, conform unui studiu publicat în numărul de luni al revistei medicale britanice The Lancet, transmite AFP.
Studiul, realizat de Comisia ştiinţifică independentă asupra drogurilor (ISCD), a ajuns la concluzia că actualul sistem de evaluare şi clasificare a drogurilor în funcţie de pericolul reprezentat de acestea trebuie modificat pentru că nu evaluează corect cât de nocive sunt acestea.

Autorii studiului s-au declarat de acord cu alte cercetări realizate în acest domeniu şi conform cărora alcoolul trebuie considerat un drog puternic în cadrul unor politici de sănătate publică 'valabile şi necesare'.

Experţii care au participat la studiu şi-au creat propria metodă de evaluare a drogurilor şi au studiat efectele negative ale acestora asupra organismului uman, dar şi costurile pentru societate ale consumului acestor droguri - în special în ceea ce priveşte cheltuielile sistemului medical dar şi pentru sistemul penitenciar.

Droguri puternice precum heroina sau crack-ul (derivat din cocaină) sunt printre cele mai mortale, însă dacă ţinem cont de efectele asupra societăţii, alcoolul este mult mai periculos, fiind urmat de heroină şi de crack, conform studiului.

Pe o scară a pericolului pentru sănătate şi societate de la 0 la 100, alcoolul a fost evaluat la valoarea 72, heroina la 55 şi crack-ul la 54.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...
ANA: Numărul consumatorilor de droguri din penitenciare s-a dublat în ultimii zece ani Numărul consumatorilor de droguri din penitenciarele româneşti s-a dublat în ultimii zece ani, heroina este cel mai consumat drog de mare risc iar cei mai expuşi sunt cei care au locuit înaintea detenţiei în Bucureşti şi care s-au declarat consumatori la intrarea în închisoare - sunt concluziile unui...
Numărul consumatorilor de droguri din penitenciare s-a dublat în zece ani Numărul consumatorilor de droguri din penitenciarele româneşti s-a dublat în ultimii zece ani, heroina este cel mai consumat drog de mare risc, iar cei mai expuşi sunt cei care au locuit înaintea detenţiei în Bucureşti şi care s-au declarat consumatori la intrarea în închisoare, arată un studiu realizat...
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Canabisul este cel mai consumat drog în rândul studenţilor, potrivit unui studiu al ANA pe 2012 Canabisul este drogul cel mai consumat de studenţi, în proporţie de 20,9%, potrivit primului studiu de acest fel realizat în rândul studenţilor din opt centre universitare din România, în anul 2012, de către Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Cel puţin 85 de milioane de europeni au consumat în viaţa lor un drog ilegal (raport) Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, respectiv un sfert din populaţia adultă a Europei. În România, mai puţin de un adult din zece a consumat droguri pe parcursul vieţii, spre deosebire de ţări precum Danemarca, Franţa şi Marea Britanie...