Cele mai citite
 


Servicii sociale gratuite pentru copiii cu autism
marţi, 19 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Părinţii copiilor cu autism sau tulburări de spectru autist, cu vârste între 14-18 ani, din municipiul Bucureşti, se pot înscrie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, din str. Academiei, nr. 3-5, sector 3, pentru includerea acestor copii în serviciul de zi pentru deprinderi de viaţă independentă.

Serviciile vor fi acordate gratuit la "Centrul de zi pentru copii cu autism sau cu tulburări de spectru autist", din strada Sălcetului nr. 5, sector 4, Bucureşti, începând cu data de 16 iunie 2009. Specialiştii centrului vor furniza servicii sociale pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, servicii de consiliere psihosocială individuală şi de grup, training pentru familiile copiilor cu autism în vederea realizării unei reţele de suport pentru acestea. Centrul este înfiinţat în cadrul programului PHARE 2006/018/147.04.04.02.03.02.01.803, Servicii sociale, printr-un proiect cu o valoare totală de 72.251 euro, din care contribuţia proprie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti este de 49,83%. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism Un serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism se va înfiinţa în judeţul Covasna, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European.
Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6 Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6, 20 dintre cei 90 de copii autişti aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 frecventând instituţia.
Senat - proiect: Centre de Asistenţă Down şi servicii medicale şi sociale gratuite pentru persoanele cu acest sindrom Guvernul va înfiinţa Centre de Asistenţă Down în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi în sectoarele din Capitală prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru ca persoanele diagnosticate cu acest sindrom să beneficieze gratuit de servicii medicale şi sociale, prevede...
Consultaţii gratuite de stomatologie, derulate de Primăria Capitalei Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Direcţia Generală de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei continuă campania de conştientizare privind consultaţiile stomatologice pentru copii.
Zeci de centre de terapie a autiştilor vor fi deschise în ţară din februarie 2012 Un număr de 40 de noi centre de consiliere şi terapie a persoanelor cu autism vor funcţiona în România începând cu februarie 2012, anunţă un comunicat al Fundaţiei Romanian Angel Appeal.
Centru de zi în sectorul 4 al Capitalei pentru copiii cu autism Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va deschide, din 30 noiembrie, un Centru de zi pentru copiii cu autism sau care au tulburări de spectru autist, în str. Sălcetului nr. 5, sector 4, Bucureşti.