Cele mai citite
 


Nereguli descoperite în urma controalelor MS la serviciile de ambulanţă şi UPU
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O serie de nereguli au fost identificate în urma controalelor demarate de Ministerul Sănătăţii (MS) la sfârşitul lunii august la serviciile de ambulanţă din 18 judeţe ale ţării după ce, într-o amplă analiză asupra activităţii acestora, au existat mai multe suspiciuni de nereguli, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Potrivit comunicatului MS, primele rapoarte de control au fost finalizate în cazul serviciilor de ambulanţă din judeţele Tulcea şi Sălaj, iar în ambele cazuri au fost identificate mai multe neconcordanţe între datele înregistrate în sistemul unic de urgenţă 112 şi raportările serviciilor de ambulanţă. Mai mult, au fost descoperite nereguli la decontarea de combustibil, raportări false în care au fost utilizate nume false pentru care au fost decontate servicii, nereguli în aplicarea legislaţiei, precum şi alte abateri.
Urmare a acestora, echipa de control a MS a propus organizarea comisiilor de disciplină pentru contabilii-şefi, şefii de achiziţii şi directorii tehnici şi analizarea contractelor de management a managerilor de ambulanţă. Ambele rapoarte de control urmează ca, în cursul acestei săptămâni, să fie înaintate către organele abilitate.
Totodată, controalele MS la serviciile de ambulanţă vor continua, menţionează comunicatul MS. De asemenea, vor începe şi o serie de verificări la unităţi de primiri urgenţe unde există suspiciuni în utilizarea fondurilor alocate de la bugetul de stat şi respectarea legislaţiei în vigoare.
Lista judeţelor va fi anunţată numai după finalizarea raportelor de control, mai precizează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnică şi la UPU şi la compartimentele de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş că începând cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnică şi la Unităţile de Primiri Urgenţă şi la compartimentele de urgenţă, astfel încât să existe o monitorizare online în privinţa cheltuirii banului...
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.