Cele mai citite
 


Învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel a ieşit, luni, din greva foamei, după 70 de zile, declarând, într-o conferinţă de presă, că încetarea acestei forme de protest nu înseamnă că a fost învinsă, ci a realizat că probabil într-o săptămână ar fi murit şi din acest motiv a decis să întrerupă greva foamei.
Învăţătoarea Cristiana Anghel a spus că un rol determinant în decizia sa l-a avut părintele Ioan Selejan, arhiepiscop al Harghitei şi Covasnei, care a vizitat-o sâmbăta trecută.
'Părintele nu a venit să mă certe, ci să discute cu mine, să vadă cum sunt sufleteşte şi să-mi aducă sprijin moral şi sufletesc', a subliniat Cristiana Anghel, amintind faptul că a primit suport şi din partea preotului spitalului.
Protestatara a menţionat că a mai recurs la această formă de protest pe vremea guvernării liberale, însă atunci a fost în greva foamei doar 38 de zile. Cristiana Anghel a precizat că nu este membră a nici unui partid, şi nici membră de sindicat.
Învăţătoarea a început protestul în 24 august, pentru a fi respectată Legea nr. 221/2008, care a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu şi care a fost trecută şi prin filtrul Curţii Constituţionale, dar şi pentru faptul că salariile bugetarilor au fost micşorate cu 25%. Ea a afirmat că ''România nu poate fi un stat de drept dacă nu îşi respectă legile şi drepturile omului''. În opinia sa, societatea civilă ar trebui să se implice mai mult.
Cristiana Anghel a explicat că trecerea la un regim de viaţă normal se va face treptat, conform indicaţiilor medicilor.
'Pentru început voi mânca mere coapte, şi din oră în oră, dacă organismul îmi va permite, iaurt. Va fi o perioadă dificilă, dar îmi cunosc organismul şi sper că voi trece cu bine de acest moment', a spus Cristiana Anghel.
Întrebată dacă va mai repeta acest gest de protest, în cazul în care va fi nevoie, aceasta a precizat că da.
Dr. Cornelia Zetu, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli de Nutriţie ''Prof. dr. N. Paulescu'', a declarat că învăţătoarea va mai rămâne internată până când se va aprecia că din punct de vedere medical au trecut toate pericolele.
''Alimentaţia se va introduce treptat, având în vedere perioada foarte lungă de protest, perioadă în care stomacul s-a micşorat, iar alimentele trebui să fie uşoare'', a explicat medicul Cornelia Zetu. Ea a spus că pacienta poate consuma mere coapte, iaurt, lapte şi va continua şi perfuziile.
'Sperăm ca în maximum două săptămâni să fie bine, să meargă acasă, unde va fi monitorizată în continuare', a precizat dr. Cornelia Zetu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Vicepreşedintele exclus din PNŢCD va face greva foamei în faţa sediului lui Traian Băsescu Marian Popa, vicepreşedintele exclus din PNŢCD şi din funcţia de preşedinte al filialei gălăţene a partidului, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că va intra pe 30 august în greva foamei în faţa sediului de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu, până când preşedintele PNŢCD, Aurelian...
Învăţătoarea Cristiana Anghel va renunţa la grevă luni Învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată de 68 de zile în greva foamei, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că în urma vizitei Prea Sfinţitului Ioan Selejan, Arhiepiscopul Episcopiei Covasnei şi Harghitei, a fost convinsă să renunţe la protest. Ea va fi realimentată începând de luni, zi în care se împlinesc...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Învăţătoarea Cristiana Anghel spune că doar o grevă generală ar putea soluţiona revendicările protestatarilor Slatina, 19 oct /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care de 57 de zile face greva foamei şi este internată pentru monitorizare la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti, susţine că intrarea altor persoane în greva foamei nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei a fost transferată la Bucureşti Învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de 39 de zile, Cristiana Anghel, a fost transferată, vineri, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Caracal la Institutul de Boli de Nutriţie Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi monitorizare.