Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a achiziţionat opt ambulanţe speciale pentru transportul nou-născuţilor
marţi, 19 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a achiziţionat opt ambulanţe speciale pentru transportul la spitale al nou-născuţilor cu malformaţii, a anunţat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, cu prilejul marcării unui an de la înfiinţarea SMURD Bucureşti.

De asemenea, a mai fost aprobată achiziţionarea a două incubatoare speciale pentru transport aerian, subsecretarul de stat exprimându-şi speranţa că acestea vor fi achiziţionate în două-trei luni. Dr. Raed Arafat a adăugat că cele două elicoptere - de la Bucrueşti şi Târgu Mureş - dispuneau de incubatoare, dar nu erau special amenajate pentru acest tip de transport.

Potrivit lui Arafat, din aproximativ 130 de intervenţii pentru copii, unu-două cazuri pe săptămână sunt pentru sugari care au diferite probleme de sănătate. Transportul lor trebuie făcut în condiţii speciale, medicii trebuie să se asigure că aceştia au loc la spitalul unde urmează să fie transportaţi. ''Există o serie de factori care concură la o cât mai bună asistenţă medicală pentru astfel de situaţii'', a spus subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

La rândul său, dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD pentru Bucureşti, a declarat că joi, SMURD Bucureşti a fost solicitat pentru un nou-născut de patru zile, care are transpoziţie de vase mari, o malformaţie cardiacă, ce a impus transportul acestuia la Clinica de la Târgu Mureş. Din maşinile aprobate pentru transportul nou-născuţilor, două vor fi repartizate municipiului Bucureşti. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.