Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Spitalele preluate de CJ, reorganizate ca secţii al Spitalului Judeţean
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgovişte, 1 nov /Agerpres/ - Spitalele preluate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa vor fi reorganizate ca secţii ale Spitalului Judeţean, având o singură conducere şi un singur Consiliu de Administraţie, a declarat, luni, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.
Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Spitalul Municipal Târgovişte vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean.
CJ Dâmboviţa a aprobat două hotărâri, una de preluare a Spitalului Municipal Târgovişte şi una de reorganizare a unităţilor medicale din judeţ. Pasul următor este emiterea unei hotărâri de Guvern care să stabilească această reorganizare.
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, a precizat că a primit aviz favorabil din partea Ministerului Sănătăţii în vederea reorganizării spitalelor din judeţ.
Autorităţile judeţene susţin că unificarea tuturor spitalelor sub tutela Spitalului Judeţean, având o singură conducere şi un singur Consiliu de Administraţie, va duce la reducerea costurilor cu personalul, a costurilor cu bunuri şi servicii, la salarizarea corespunzătoare şi unitară a personalului, dar şi la modernizarea secţiilor.
''Sunt multe unităţi spitaliceşti supradimensionate, subfinanţate, cu excedent de personal nemedical şi cu distribuire necorespunzătoare a categoriilor de cheltuieli în bugetul acestora'', se arată în raportul întocmit de CJ Dâmboviţa în vederea reorganizării spitalelor din judeţ.
Tot în acest document se arată că, de exemplu, la Spitalul Judeţean Târgovişte numărul medicilor este egal cu al muncitorilor, 130.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a realizat un audit al spitalelor preluate, iar miercuri va organiza o dezbatere publică având ca temă descentralizarea sistemului sanitar. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Târgovişte, 4 nov /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii...
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii medicale şi a curţii spitalului...
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat bani pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, 25 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat, vineri, în şedinţă ordinară, 5,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizări ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Dâmboviţa: Cinci unităţi spitaliceşti, preluate de Consiliul Judeţean Târgovişte, 1 iul /Agerpres/ - Trei spitale, printre care şi Spitalul Judeţean Târgovişte, şi două centre medicale au fost preluate, joi, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.