Cele mai citite
 


Austria: Reuniune a Consiliului Internaţional pentru Controlul Narcoticelor
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Internaţional pentru Controlul Narcoticelor (INCB) s-a reunit la sediul ONU din Viena, în cea de-a 99-a sesiune, pentru a examina Raportul Anual 2010 privind corupţia şi piaţa ilicită a traficului de droguri.
Subiectul central este lupta împotriva producţiei, traficului şi abuzurilor legate de traficul ilicit cu narcotice.
'Corupţia subminează eforturile la nivel global împotriva traficului ilicit de droguri. Grupuri puternice şi foarte bine structurate de crimă organizată corup sau intimidează oficialităţi publice, care sub ameninţare facilitează acţiuni de trafic ilegal. Suntem martorii a numeroase exemple în care violenţa şi corupţia sunt strâns legate de pieţele ilegale de trafic cu stupefiante. Fără eliminarea acestui cerc vicios, nu vor putea fi obţinute succese împotriva comerţului ilegal cu droguri la nivel internaţional şi local', a subliniat Hamid Ghodse, preşedintele Boardului INCB, în discursul de deschidere a lucrărilor de la Vienna International Centre.
Lucrările se vor desfăşura pe comisii, până pe 12 noiembrie.
Consiliul va discuta, de asemenea, problema controlului narcoticelor cu destinaţie ştiinţifică sau medicală, în special pe segmentul tratării bolilor mentale.
Vor fi analizate cotele de substanţe psihotrope care pot face obiectul transferurilor internaţionale în scopuri medicale şi cererile individuale avansate de ţările membre ale organizaţiei, pentru a putea fi asigurată o repartiţie echilibrată pe regiuni ale lumii.
Un alt subiect important este cel privind prevenirea deturnării de la scopurile medicale a narcoticelor şi fabricarea ilegală de substanţe psihotrope, îmbunătăţirea controlului la nivel de ţări.
De la precedenta sesiune a Consiliului, din luna mai, echipe de experţi au vizitat Armenia, Azerbaidjan, Croaţia, Georgia, Guatemala şi Turkmenistan, în scopul întăririi colaborării cu autorităţile locale în lupta împotriva traficului ilicit de droguri şi substanţe psihotrope.
La actuala sesiune participă, de asemenea, directorul executiv al Oficiului ONU pentru Droguri şi Crimă Organizată, reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ai Organizaţiei Mondiale a Vămilor şi ai INTERPOL.
Alte teme pe ordinea de zi a reuniunii sunt folosirea seminţelor de canabis în scopuri ilicite, drogul 'Spice' (un amestec de canabis sintetic cu mixturi de ierburi toxice) şi drogurile care au legătură cu violenţa sexuală.
INCB, cu sediul la Viena, este un organism independent, creat în 1961, pentru a monitoriza şi a acorda sprijin guvernelor care reclamă cazuri de trafic internaţional cu droguri, care implică şi ţările lor.
Cei 13 membri ai Boardului sunt aleşi de Consiliul Economic şi Social al ONU, pe o perioadă de cinci ani.
Preşedinte este Hamid Ghodse (Iran), iar membri sunt Galina Aleksandrovna Korceagina (Rusia), Carola Lander (Germania), Melvyn Levitsky (Statele Unite), Marc Moinard (Franţa), Jorge Monta?o (Mexic), Lochan Naidoo (Africa de Sud), Rajat Ray (India), Viroj Sumyai (Thailanda), Sri Suryawati (Indonesia), Camilo Uribe Granja (Coloumbia), Raymond Yans (Belgia) şi Xin Yu (China). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de derivate din canabis, tot mai acceptabil social printre locuitorii Vienei Consumul de produse derivate din canabis a devenit tot mai acceptabil social printre locuitorii Vienei, potrivit unui raport de monitorizare care arată un grad mai mare de toleranţă faţă de consumul de haşiş şi marihuana decât faţă de cel de alcool.
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...
ORGANIZAŢII INTERNAŢIONALE: Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este lider global în lupta împotriva drogurilor ilicite şi a criminalităţii internaţionale, fiind şi cel mai important program al Naţiunilor Unite ce vizează terorismul.
Drogurile legale vor fi interzise prin lege în Austria Viena, 29 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Indiferent dacă se numesc Lava Red sau Monkeys go bananas - în magazinele de profil există o mare varietate de stupefiante legale disponibile cumpărătorului.
Avort selectiv: În China, India şi Coreea de Sud, o generaţie fără femei Peste 20 de ani, în multe zone din China şi India numărul bărbaţilor tineri îl va depăşi cu 10 până la 20 la sută pe cel al femeilor, dezechilibru social care va avea consecinţe asupra sănătăţii populaţiei, semnalează marţi cotidianul spaniol El Mundo.
Mexicul refuză să depenalizeze comercializarea canabisului, propusă de Comisia mondială pentru politică a drogurilor Guvernul Mexicului, ţară confruntată cu un val de violenţă legată de traficul de droguri, a respins o propunere de depenalizare a comercializării canabisului, conţinută într-un raport al Comisiei mondiale preocupate de politica în domeniul drogurilor, publicat - joi - la New York.