Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise
duminică, 31 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.
'Aceste magazine au invadat Iaşiul. Sunt lângă şcoli şi lângă universităţi. Sub aparenţa legalităţii se pune în pericol viaţa fiecărui ieşean.Vorbesc nu doar de cei pe care-i tratăm zilnic la UPU, ci şi de cei care pot fi victimele colaterale ale celor ce consumă astfel de substanţe, oameni care pot deveni agresivi sau pot ajunge în trafic, la volanul unui autoturism. Nu vreau să ajung ziua în care un astfel de pacient va deschide gazul şi va dispărea odată cu blocul în care locuieşte', a declarat presei Tudor Ciuhodaru.
Medicul deputat susţine că, deşi a iniţiat deja două propuneri legislative vizând produsele etnobotanice, una a fost adoptată de majoritatea plenului, dar nu a fost nici astăzi promulgată, iar cealaltă se află încă la Senat.
'Lucrurile se mişcă mult prea greu pentru cineva care lucrează la Urgenţe', a mai spus Ciuhodaru.
Demersul a fost întreprins după ce un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost adus în stare critică la UPU la Spitalul Clinic de Urgenţe după ce consumase etnobotanice. De asemenea, alţi doi tineri, de 21 şi 25 de ani, au fost internaţi în urma consumului de etnobotanice.
De cealaltă parte, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, a declarat că anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor care comercializează produse etnobotanice este dificil de făcut, mai ales dacă acestea funcţionează în alte spaţii decât cele închiriate de la municipalitate. Mai mult, acesta declină competenţa municipalităţii în favoarea Direcţiei de Sănătate Publică. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru a lansat campania 'Ia'şi aruncă drogurile' Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a lansat, luni, la liceul Emil Racoviţă, campania 'Ia'şi aruncă drogurile' care vizează închiderea magazinelor de etnobotanice din municipiu.
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Iaşi: A bătut medicii şi asistentele pentru că i-au salvat viaţa Iaşi, 6 aug /Agerpres/ - Personalul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', din Iaşi, a fost agresat în noaptea de joi spre vineri de unul dintre pacienţi.