Cele mai citite
 


Vaslui: Peste 200 de copii au fost abandonaţi de familii din cauza sărăciei de la începutul anului
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 1 nov /Agerpres/ - Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au anunţat, luni, că se confruntă cu o avalanşă de cereri venite din partea familiilor care nu îşi mai pot întreţine copiii din cauza sărăciei.
Potrivit DASPC Vaslui, în primele zece luni ale anului în curs peste 220 de familii şi-au lăsat copiii în grija statului din cauză că nu au mai avut cu ce să îi hrănească.
După ce au beneficiat de consiliere psihologică, cea mai mare parte dintre cei peste 220 de copii abandonaţi de familii a ajuns în grija unor asistenţi maternali profesionişti.
''Anul acesta am avut trimise spre soluţionare la instanţă peste 220 de dosare, un număr de 4 ori mai mare în comparaţie cu anul trecut. În momentul în care noi primim de la părinţi o solicitare că ei nu îşi mai pot creşte copiii, ne adresăm instanţei, care, pe baza unei anchete sociale, decide dacă minori trebuie într-adevăr luaţi din mediul în care trăiesc. Sărăcia este principala cauză pentru care s-a ajuns în astfel de situaţii'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Ionel Armeanu Ştefănică, directorul DASPC Vaslui.
Acesta a mai afirmat că în fiecare săptămână sunt înregistrate cel puţin două situaţii de abandon al copiilor de către familii.
Mulţi dintre copiii abandonaţi au fost internaţi şi în centrele de plasament din judeţ, instituţii care la ora actuală funcţionează la o capacitate de 140 la sută, lucru care nu mai permite internarea într-un centru de plasament pentru niciun minor.
Mai mult, sistemul de protecţie socială din judeţul Vaslui se confruntă cu o situaţie fără precedent din cauza lipsei de personal înregistrate în urma avalanşei de plecări ale angajaţilor în străinătate.
Potrivit reprezentanţilor DASPC Vaslui, peste 150 de angajaţi au părăsit sistemul în ultimele luni, iar personalul rămas nu poate face faţă volumului foarte mare de muncă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă într-un centru de plasament după ce un copil a consumat substanţe etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui copil care a ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice.
Vaslui: O minoră dintr-un centru de plasamant a ajuns la spital intoxicată cu etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei adolescente, în vârstă de 16 ani, aflată în sistem de protecţie într-un centru de plasament din municipiul Bârlad, care a ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.
Vaslui: Un minor dintr-un centru de plasament, în comă alcoolică la spital Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis în cursul zilei de joi o anchetă în cazul unui minor dintr-un centru de plasament care a ajuns la spital în comă alcoolică.
Vaslui: Tinerii care părăsesc la majorat centrele de plasament, în atenţia specialiştilor DGASPC Situaţia tinerilor care părăsesc centrele de plasament din judeţul Vaslui la împlinirea vârstei de 18 ani se află în atenţia specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a declarat, luni pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Ionel Armeanu Ştefănică.
Vaslui: Anchete ale DGASPC în cazul unor adolescenţi găsiţi în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat, luni, anchete în cazul a doi adolescenţi care au ajuns zilele trecute la spital după ce au consumat băuturi alcoolice.
DASPC Vaslui anchetează cazul unui copil care a ajuns la spital în comă alcoolică Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis miercuri o anchetă în cazul unui copil în vârstă de 2 ani şi 7 luni care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă în comă alcoolică.