Cele mai citite
 


Calviţia, o problemă tot mai frecventă
marţi, 19 mai 2009   ::   2 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Dermatologie
 

Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Dr. Rodica Olteanu, de la Departamentul de Dermatologie al Spitalului Colentina, spune că din ce în ce mai multe persoane vin la medic pentru că le cade părul.

"Ne confruntăm săptămânal cu câte două sau chiar mai multe cazuri de persoane care se plâng de acest lucru. Fenomenul trebuie să devină îngrijorător, însă, în momentul în care pierdem mai mult de o sută de fire pe zi", a explicat specialista.

Cauza cea mai frecventă este stresul, dar şi tulburările hormonale, în special endocrine, chisturile ovariene, infecţiile, turberculoza, tratamentul cu citostatice.

Dr. Rodica Olteanu spune că se aşteaptă foarte mult de la produsele de îngrijire a părului, dar acestea nu sunt un panaceu universal, pentru că intervine şi factorul genetic. Ea a menţionat şi bolile auto-imune între cauze, cum ar fi de pildă lupusul.

Specialista recomandă, pe lângă tratamentele pentru îngrijirea părului, şi o dietă corespunzătoare alcătuită din legume, fructe, grâu încolţit, făină de grâu, completate cu mişcare.

În ceea ce priveşte produsele de îngrijire, dr. Olteanu a făcut referire la noua gamă lansată de Revalid, respectiv tonic, şampon, balsam, care sunt pe baze naturale şi care, asociate cu tratamentul cu pastile în cură de minim trei luni, pot da rezultate foarte bune. În plus, noua gamă conţine şi cofeină, considerată că ar fi benefică pentru păr.

Dr. Rodica Olteanu a precizat însă că nu e vorba de cofeina din cafeaua pe care o bem zilnic, ci de substanţa pe care o conţine noua gamă pentru îngrijirea părului. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
solutia permanenta ramane transplantul de par...

sau tratamentele cu produse care contin minoxidil

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapii complementare in alopecie Multe persoane care sufera de alopecie recurg la terapiile complementare in cautarea unei cai de a face sa le creasca din nou parul .
Tratament împotriva căderii părului Căderea părului afectează anual un număr tot mai mare de persoane. Tineri, adulţi, bătrâni, cu toţii sunt afectaţi într-o măsură mai mică sau mai mare de apariţia alopeciei.
Există o legătură evidentă între chelie şi boli ale prostatei Noi cercetări vin să confirme legătura dintre calviţia 'comună' şi boli ale prostatei. Mai precis, între alopecia androgenică şi hiperplazia (sau hipertrofia) benignă a prostatei (HBP), relatează passionsante.be.
Cerealele – ingredientele cheie din noua generatie de produse organice pentru ingrijirea parului Un par frumos si bine ingrijit isi doreste oricine, dar cati dintre noi constientizeaza valoarea nepretuita a acestuia? Probabil doar cei care se confrunta deja cu calvitia precoce, varfurile despicate si inestetice si starea continua de degradare a parului. Cert este ca podoaba capilara pune...
Gândiţi-vă bine înainte de a vă face extensii de păr Specialiştii în dermatologie semnalează riscurile alungirii artificiale a părului. Experţii asigură că există un risc mare de alopecie /chelire/ şi de pierdere a strălucirii capilare. Există totuşi unele reguli care diminuează probabilitatea de a suferi aceste efecte
Nouă genă identificată, responsabilă de calviţia masculină O echipă de cercetători americani de la Universitatea Columbia a descoperit o nouă genă responsabilă de căderea părului la bărbaţi, descoperire importantă pentru că deschide calea pentru posibile noi tratamente împotriva calviţiei, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature, transmite...