Cele mai citite
 


Tulcea: Facturi încă din martie nedecontate farmaciilor
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 1 nov /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea nu a primit încă sumele necesare decontării serviciilor medicale furnizate de farmaciile din judeţ, deşi termenul stipulat în contractul dintre cele două părţi a fost depăşit.
Conform contractului dintre CJAS şi farmacii, plata serviciilor medicale furnizate de unităţile farmaceutice ar fi trebuit să se efectueze în termen de 210 zile, însă şi la 30 de zile de la depăşirea termenului farmaciile din judeţ mai aşteaptă banii de la stat.
'Farmaciile se vor descurca din ce în ce mai greu şi vor supravieţui doar cele care au în spate un depozit, celelalte probabil, şi mă refer aici la farmaciile cu farmacişti, vor deveni rara avis. (...) Reţetele compensate şi gratuite continuă să se elibereze, pentru că atunci când nu mai faci asta, nimeni nu va mai intra în unitate, iar farmacia se va închide', a declarat luni preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Tulcea, Mihaela Ciubotariu.
Ea a mai spus că sumele aferente programelor naţionale de sănătate au fost plătite la timp, cu excepţia celor pentru diabet.
'Din august, din informaţiile pe care le-am primit, reţetele pentru diabet nu au mai fost primite de CJAS. Probabil că nu sunt fonduri. Nu ştiu care ar fi motivul', a menţionat farmacista Ciubotariu.
La rândul său, conducerea CJAS a declarat că aşteaptă în prima decadă a acestei luni sumele pentru plata serviciilor furnizate de farmacii în luna martie.
'Valoarea tuturor facturilor emise pe farmacii este de patru milioane de lei pe lună. Situaţia a prins unităţile farmaceutice într-un moment nefavorabil, dar nu am înregistrat reclamaţii până acum şi vreau să le mulţumesc că înţeleg situaţia prin care trecem', a declarat pentru AGERPRES directoarea CJAS, Anişoara Radu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Tulcea: Încep primele plăţi pentru furnizorii de medicamente, în termen de 60 de zile Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea va efectua, în perioada imediat următoare, primele plăţi către furnizorii de medicamente în termen de 60 de zile.
Covasna: CJAS achită datoriile pentru medicamentele eliberate în aprilie anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna va achita farmaciilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate în aprilie anul trecut, după ce farmaciştii au ameninţat că vor sista eliberarea acestora începând cu luna martie.
Tulcea: Fonduri insuficiente pentru unele programe naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea continuă să facă demersuri pe lângă autoritatea naţională de resort pentru alocarea fondurilor necesare finanţării unor programe naţionale de sănătate pentru care s-au cheltuit deja banii alocaţi pe acest an.
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.