Cele mai citite
 


Nu echipajul expediţiei lui Cristofor Columb a adus sifilisul în Europa
joi, 1 noiembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase
 

O echipă de antropologi a demonstrat că sifilisul n-a fost adus din America de marinarii lui Cristofor Columb, ci el exista pe pământul vechiului continent cel puţin din perioada medievală, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

Se credea până acum că echipajul navigatorului genovez a adus sifilisul din America, primul caz oficial fiind înregistrat în Europa în 1495. Însă studiile antropologice desfăşurate pe schelete deshumate dintr-un cimitir medieval londonez, St Mary Spital, arată că boala făcea ravagii de mulţi ani pe vechiul continent.

Potrivit echipei de la Muzeul din Londra, care a studiat rămăşiţele umane, şapte schelete prezentau pete zgrunţuroase, leziuni caracteristice pe oase ale sifilisului. Datarea cu ajutorul radio-carbonului a indicat de altfel un interval cuprins între 1200 şi 1400 pentru rămăşiţele umane exhumate din cimitirul londonez, ceea ce plasează apariţia acestei teribile boli în Europa cu câteva secole înaintea descoperirii Americii. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: o femeie a suferit leziuni pe creier după ce a aşteptat două ore o ambulanţă O femeie din Londra a suferit leziuni grave pe creier şi un atac de cord după ce a fost nevoită să aştepte două ore o ambulanţă care se afla la nici 100 de metri distanţă, relatează miercuri Daily Mail.
În lume se nasc zilnic 7.200 de copii morţi, multe decese putând fi evitate În lume se nasc zilnic 7.200 de bebeluşi morţi, îndeosebi în ţările sărace, dar multe dintre decese ar putea fi evitate printr-o mai bună supraveghere a sarcinii, se arată într-o serie de studii publicate marţi şi preluate de AFP.
Londra: Numărul cazurilor de tuberculoză a crescut cu 50% în ultimul deceniu Londra poate fi considerată 'capitala tuberculozei' în Europa Occidentală, în condiţiile în care numărul cazurilor a înregistrat o creştere cu 50% în ultimul deceniu, relevă un articol publicat recent în revista medicală Lancet, preluat de New York Times.
Bacteria pestis yersinia, descoperită la scheletele morţilor de ciumă neagră din 1348 (studiu) Analize genetice efectuate pe schelete dezgropate dintr-un cimitir din Londra au pus în evidenţă prezenţa bacteriei Yersinia pestis, o variantă foarte virulentă a acesteia, care a ucis 30% din populaţia europeană în Evul Mediu, fiind probabil stinsă, arată un studiu publicat luni în Analele Academiei...
Londra va aloca 35 de milioane de lire sterline pentru lupta împotriva mutilării genitale feminine Marea Britanie a anunţat miercuri un program în valoare de 35 de milioane de lire sterline (41 de milioane de euro) destinat reducerii practicii mutilării genitale feminine, care afectează până la 140 de milioane de fete şi femei pe plan mondial, relatează AFP.
Urgenţele unei planete suprapopulate, în contextul actualelor provocări Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură /FAO/, creşterea demografică va necesita mărirea producţiei agricole cu 50% până în 2030 şi cu 70% până în 2050. Majoritatea experţilor consideră că Terra are potenţialul pentru îndeplinirea acestor obiective şi asigurarea hranei...