Cele mai citite
 


Sibiu: Pacienţii cu psoriazis răspund mai greu la tratament, din cauza grijilor provocate de criză
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Sibiu, 1 nov /Agerpres/ - Pacienţii suferinzi de psoriazis răspund mai greu la tratament în ultimii doi ani, din cauza grijilor provocate de criza economică, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Maria Rotaru, şefa Compartimentului de Dermatologie din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu.

''Societatea noastră trece printr-o perioadă grea, iar psoriazisul poate debuta, se poate agrava mai mult din cauza stresului cotidian. (...) Da. Şi din cauza crizei, răspunsul la tratament este mai dificil'', a spus dr. Maria Rotaru.
Aceasta a precizat că în judeţul Sibiu abia acum se creează un registru al pacienţilor cu psoriazis, cu date care să fie comunicate ulterior într-un registru naţional al bolnavilor de acest fel.
Conform dr. Maria Rotaru, în judeţul Sibiu există 4.000 de bolnavi cu psoriazis, din care 10-15 la sută suferă de forme grave, acute ale bolii.
În Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, cel mai mare spital de stat din judeţ au fost internaţi anul trecut 14 de pacienţi cu psoriazis, cu tratament biologic, costul unui astfel de tratament putând ajunge lunar, la până 2.000 de euro, de pacient, sumă suportată de Casa de Asigurări de Sănătate, în urma unei selecţii făcute de o comisie naţională.
'Din cei 14 de pacienţi cu psoriazis care beneficiază de tratament biologic, patru au fost internaţi şi la Compartimentul de Reumatologie, cu artropatie psoriazică', a precizat luni, pentru AGERPRES, dr. Liana Chicea, şefa Compartimentului de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.
Potrivit acesteia, în anul 2009, în total, în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu au fost spitalizaţi cu psoriazis aproape 200 de pacienţi.
Atât dermatologii, cât şi reumatologii sibieni le recomandă pacienţilor de psoriazis din judeţ să se înscrie în Asociaţia Bolnavilor cu Psoriazis ''Speranţa'', pentru a avea acces mai uşor la cele mai bune informaţii privind tratamentul, ştiut fiind faptul că psoriazisul este o boală cronică şi deocamdată nu are un tratament care să garanteze vindecarea definitivă.
'O altă problemă a pacienţilor cu afecţiuni dermatologice din Sibiu este faptul că mai există un singur spital de stat în judeţ unde se pot interna, şi anume Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, unde şi acolo s-a redus cu zece numărul de paturi, ajungându-se la 15 în acest an. În acest an a fost desfiinţată Secţia de Dermatologie şi la Spitalul Militar din Sibiu, unde unul din medici a fost pensionat, iar celălalt a plecat la muncă în Germania', a mai declarat luni, dr. Maria Rotaru.
Sibienii cu afecţiuni dermatologice se mai pot trata doar ambulatoriu, doar contra cost, în spitale private şi cabinete private din cele două municipii din judeţ. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Trei secţii clinice desfiinţate de la Spitalul Clinic Judeţean urmează să fie refăcute Sibiu, 1 nov /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Sibiu va propune săptămâna viitoare Consiliului de Administraţie refacerea a trei secţii clinice, transformate în acest an în compartimente, ceea ce a dus la un număr mai mic de paturi şi la bani mai puţini alocaţi de Casa de Asigurări de...
Sibiu: Senatorul Minerva Boitan (PNL) vrea ca Parlamentul să controleze Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, 24 sep /Agerpres/ - Senatorul liberal Minerva Boitan, membră a Comisiei pentru sănătate, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrează cu o echipă de economişti la modificarea legii, în aşa fel încât Casa de Asigurări de Sănătate să treacă de sub controlul Guvernului, sub controlul...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
REPORTAJ/Primul hospice exclusiv pentru copii din România-locul unde dragostea şi Dumnezeu pot face minuni Pentru prima dată în România, un hospice exclusiv pentru copii şi tineri a fost deschis la Sibiu într-o clădire a Bisericii Evenghelice dată Asociaţiei "Dr. Carl Wolff", unde aceştia au acces gratuit la îngrijire. Este un loc în care dragostea şi Dumnezeu pot face minuni, dându-ne o speranţă că le poate...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...