Cele mai citite
 


Botoşani: Copil de 27 de zile, intoxicat cu nitriţi
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 1 nov/ Agerpres/ - Un bebeluş de doar 27 de zile a ajuns, luni, la Spitalul de Copii din Botoşani în stare critică, din cauza unei intoxicaţii cu nitriţi, a declarat, pentru AGERPRES, managerul spitalului, Livia Mihalache.
Potrivit acesteia, fetiţa din Vorniceni s-a îmbolnăvit după ce mama sa i-a preparat laptele praf cu apă din fântâna infestată cu nitriţi.
Medicii pediatri susţin că acesta este cel mai grav caz de intoxicaţie cu nitriţi înregistrat în acest an la Botoşani.
''Starea generală a copilului era foarte gravă, cu extremităţi reci, cianoză intensă generalizată, agitaţie. Mama a spus că i-a preparat micuţei laptele cu apă din fântână'', a afirmat Mihalache.
Cadrele medicale de la Spitalul de Copiii susţin că, dacă fetiţa ar fi ajuns la spital mai târziu, ar fi decedat. Ei spun că, în acest moment, starea bebeluşului s-a echilibrat, însă acesta va rămâne sub supraveghere medicală.
Medicii avertizează părinţii să evite utilizarea apelor din fântânile infestate pentru prepararea hranei copiilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bebeluş de o lună, intoxicat cu nitriţi Un bebeluş în vârstă de doar o lună din localitatea vasluiană Creţeşti, a ajuns în stare critică la spital, medicii suspectând o intoxicaţie cu nitriţi, de la apa pe care mama o folosea la prepararea hranei micuţului.
Botoşani: Nou-născut intoxicat cu nitriţi Un nou-născut a fost internat la Spitalul de Copii din Botoşani cu intoxicaţie cu nitriţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul spitalului, medicul Livia Mihalache. Potrivit acesteia, micuţul este din localitatea Tătărăşeni- comuna Havârna şi a ajuns în stare critică după ce a consumat lapte...
Galaţi: Un bebeluş de trei luni a murit intoxicat cu nitriţi Un copil de trei luni din comuna gălăţeană Vânători a murit, luni, în urma unei intoxicaţii cu nitriţi.
Vaslui: Bebeluş mort din cauza intoxicaţiei cu nitriţi Un bebeluş în vârstă de o lună din localitatea Vetrişoaia, judeţul Vaslui, a decedat luni dimineaţă, iar fratele său geamăn a ajuns la spital.
Galaţi: Sugar intoxicat cu nitraţi şi nitriţi de la apa din fântână Un bebeluş de aproape trei luni, din comuna Oancea, a fost adus de părinţi, vineri, în stare gravă, la spitalul de Pediatrie Sf. Ioan din Galaţi, după ce a suferit o intoxicaţie cu nitraţi şi nitriţi de la apa din fântână pe care mama lui a folosit-o pentru a-i pregăti ceai.
Galaţi: Anchetă DSP în cazul decesului bebeluşului intoxicat, conform suspiciunilor medicilor, cu nitriţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a demarat verificări în privinţa calităţii apei din sistemul public de alimentare din comuna Vânători unde, în urmă cu două zile, un bebeluş de numai trei luni a murit, suspiciunea doctorilor fiind aceea că micuţul a băut lapte preparat cu apă necorespunzătoare...