Cele mai citite
 


Noi terapii în cancerul de stomac HER2-pozitiv şi cancerul gastro-esofagian
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti,1 nov./Agerpres/- Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou medicament, care, în combinaţie cu chimioterapia, este indicat pentru tratamentul cancerului de stomac sau gastro-esofagian metastatic, HER2-pozitiv, la pacienţii care nu au primit anterior tratament pentru boala metastatică.
Potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES, de compania producătoare Roche, persoanelor diagnosticate cu cancer de stomac metastatic trebuie să li se determine statusul HER2 al tumorilor, întrucât numai pacienţii cu tumori HER2-pozitiv sunt eligibili pentru tratamentul cu noul medicament şi chimioterapie.
Medicamentul produs de Roche este folosit cu succes de peste un deceniu şi pentru tratamentul cancerului de sân HER2-pozitiv.
Aprobarea FDA se bazează pe rezultatele unui studiu clinic internaţional de fază III, care a arătat că pacienţii care au primit tratament cu medicamentul amintit, în combinaţie cu chimioterapie, au trăit mai mult decât cei care au primit doar chimioterapie.
Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea acestui medicament în combinaţie cu chimioterapia, pentru pacienţii cu cancer de stomac metastatic, care prezintă un nivel ridicat de receptori HER2, încă din luna ianuarie 2010. Medicamentul este înregistrat în această indicaţie şi în România.
Cancerul de stomac este pe locul al doilea între cauzele cele mai frecvente de deces prin cancer, la nivel global, şi pe locul al patrulea între cel mai diagnosticate forme de cancer, cu peste 1.000.000 de cazuri diagnosticate în fiecare an.
În România, incidenţa acestei boli este în creştere, se află pe locul cinci, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Rodica Anghel, managerul Institutului Oncologic Bucureşti. Ea a precizat că schema cu noua terapie nu a fost încă introdusă pentru că nu s-au efectuat actualizările de scheme terapeutice.
Cancerul de stomac metastatic este asociat cu un prognostic rezervat - durata medie de supravieţuire după diagnosticare este de aproximativ 10-11 luni, cu terapiile disponibile în prezent.
Potrivit medicilor, diagnosticarea precoce a acestei boli este o provocare, deoarece majoritatea pacienţilor nu prezintă simptome în stadiul incipient. Pacienţii răspund în mod diferit la medicamente, iar scopul medicinei personalizate este să găsească tratamente ţintite pentru pacienţii care pot beneficia cel mai mult în urma lor.
Acest lucru înseamnă adaptarea tratamentelor la sub-grupuri specifice de pacienţi care prezintă caracteristici similare în profilul lor genetic sau în natura moleculară a bolii de care suferă, spun specialiştii.
Această abordare are un potenţial enorm de a transforma în bine asistenţa medicală, de a o face mai sigură şi mai eficace, cu avantaje certe pentru pacienţi, medici, contribuabili şi societate, în general. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul medicament tintit care a demonstrat o imbunatatire a supravietuirii generale in cancerul de stomac HER2-pozitiv si cancerul gastro-esofagian Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou medicament, produs de concernul farmaceutic elvetian Roche, care, in combinatie cu chimioterapia, este indicat pentru tratamentul cancerului de stomac sau gastro-esofagian metastatic, HER2-pozitiv, la pacientii care nu au...
FDA a aprobat un nou medicament produs de Roche, impreuna cu testul de diagnostic, pentru tratamentul melanomului cauzat genetic Medicamentul este primul si momentan singurul tratament personalizat pentru melanomul metastatic, cu mutatie genetica.
Merck primeşte aprobarea din partea FDA pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab) în cancerul pulmonar avansat non-microcelular Merck (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat aprobarea pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, pentru tratarea pacienţilor cu cancer...
Cercetatorii de la Roche anunta rezultate pozitive in studiile clinice cu o noua terapie tintita pentru melanomul cu mutaţii BRAF pozitive, avansat Roche a anuntat recent rezultatele unui studiu clinic cu o noua molecula experimentala, cu administrare orala, destinata tratamentului formelor avansate de melanom malign. Aceasta noua molecula este conceputa pentru a inhiba selectiv forma mutanta a proteinei BRAF, care este prezenta in aproximativ jumatate...
Românii nu mai sunt atât de speriaţi de cancer, arată un studiu de specialitate A doua parte a studiului realizat în perioada mai-iunie 2009, în cadrul campaniei 'Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte', a evidenţiat că românii nu mai sunt atât de speriaţi de această boală.
Rodica Anghel: Tendinţă de creştere lentă, dar progresivă a îmbolnăvirilor şi mortalităţii prin cancer În anul 2008, au fost peste 12,4 milioane de cazuri noi de cancer la nivel mondial, potrivit estimărilor Agenţiei Internaţionale de Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), a anunţat, joi, cu prilejul deschiderii Conferinţei Societăţii Române de Radioterapie, prof. dr. Rodica Anghel, manager al Institutului...