Cele mai citite
 


A început campania de vaccinare antigripală - grupaj
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin gripal trivalent, care conţine tulpinile recomandate de OMS - H1N1, H3N2 şi B. Valoarea dozelor, care au fost comandate la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino şi achitate din fonduri bugetare ale Ministerului Sănătăţii pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, este de 14.400.000 de lei.

***
BUZĂU - Peste 31.000 doze de vaccin antigripal sunt administrate persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire din judeţul Buzău.
'Numărul de doze repartizate în prima tranşă judeţului Buzău reprezintă aproximativ 35 la sută din necesar. Estimăm ca în circa trei săptămâni toate dozele să fie administrate', a declarat luni pentru AGERPRES şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, Venera Acsinte.
Potrivit acesteia, dozele au fost distribuite cu prioritate medicilor de familie, precum şi unităţilor medico-sanitare şi medico-sociale.
'Începând de anul trecut, când au fost administrate 56.000 de doze în trei tranşe, interesul populaţiei pentru a se imuniza este foarte ridicat', a mai spus directorul DSP Buzău.

***
GORJ - DSP Gorj a primit peste 18.000 de doze de vaccin antigripal, necesare pentru imunizarea populaţiei în cadrul campaniei de vaccinare derulată la nivel naţional.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Elena Piţian, cele 18.200 de doze de vaccin au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, iar de luni începe vaccinarea bolnavilor cronici, a copiilor instituţionalizaţi, a persoanelor de peste 65 de ani, precum şi a cadrelor medicale.
'Aceasta este prima tranşă de doze din totalul celor pe care le-am solicitat Ministerului Sănătăţii. După cum s-a procedat şi în anii trecuţi, toţi cei din grupele beneficiare se vor prezenta la cabinetele medicilor de familie şi vor fi imunizaţi gratuit. În momentul în care aceste doze vor fi epuizate, medicii de familie ne vor transmite situaţia şi noi vom solicita o suplimentare Ministerului Sănătăţii', a precizat, pentru AGERPRES, Elena Piţian.
În total, pentru campania din acest sezon, reprezentanţii DSP Gorj au solicitat 53.000 de doze vaccin antigripal.

***
MEHEDINŢI - Cele 18.752 de doze de vaccin antigripal primite de la Ministerul Sănătăţii de DSP Mehedinţi au fost distribuite în totalitate, luni, medicilor de familie.
Directorul adjunct al DSP Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat pentru AGERPRES că datorită finanlizării acţiunii, începând de astăzi a debutat şi campania de vaccinare antigripală sezonieră.
'Prioritatea numărul unu a celor 158 de medici de familie este de a vaccina categoriile sociale vulnerabile la virusul gripal, în speţă, bătrânii, copiii instituţionalizaţi, bolnavii internaţi în unităţile spitaliceşti cu afecţiuni pulmonare, cardiovasculare, renale şi metabolice', a precizat Ionovici.
Potrivit sursei citate, în primă etapă vor fi vaccinate şi persoanele din unităţile sanitare şi centrele medico-sociale din judeţ.

***
MUREŞ - Pentru campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, DSP Mureş a solicitat?73.882 de doze de vaccin gripal trivalent pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
???? Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul DSP Mureş, în cursul acestei săptămâni DSP primeşte prima tranşă din dozele de vaccin repartizate judeţului, adică 27.000, care urmează să fie distribuite cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare.
'Vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,?boli renale, diabet zaharat etc., copii şi bătrâni institutionalizaţi, personal medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi', precizează sursa citată.
DSP Mureş a mai menţionat că vaccinarea antigripală se recomandă şi persoanelor care nu intră în categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire, fiind considerat singurul mod eficient de prevenire a îmbolnăvirilor.
'De asemenea, subliniem necesitatea?păstrării regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, care reprezintă un mod eficient de?prevenire a îmbolnăvirilor în acest sezon', se mai arată pe site-ul DSP Mureş.
Dozele de vaccin care urmează să fie distribuite vor conţine tulpinile recomandate de OMS, respectiv H1N1, H3N2 şi B.

***
TELEORMAN - În mai multe centre sanitare din judeţ a început, luni, vaccinarea antigripală a populaţiei, DSP primind săptămâna trecută o primă tranşă de 27.800 de doze.
Directorul adjunct al DSP Teleorman, Elena Picu, a declarat pentru AGERPRES că vaccinul se administrează la Alexandria în cadrul Serviciului epidemiologic din sediul policlinicii, alte centre fiind organizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi în unităţile cu paturi din Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede, Zimnicea, Videle şi Poroschia.
De asemenea, medicii de familie au primit, pe baza listelor de pacienţi, doze din vaccinul antigripal.
Campania de imunizare se adresează, în primul rând, persoanelor care prezintă un risc crescut de a face gripă.
În grupele de risc s-au inclus bolnavii cu afecţiuni cronice, persoanele aflate în unităţile de ocrotire socială, vârstnicii de peste 65 de ani şi cadrele medico-sanitare.
De asemenea, sunt vizate gravidele cu risc crescut de a contacta infecţia cu virusul gripal.
DSP Teleorman a comandat pentru campania de imunizare a populaţiei împotriva gripei 80.000 de doze, o cantitate aproximativ egală cu cea folosită în sezonul rece anterior.

***
TIMIŞ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş a primit primul lot de 14.000 de doze de vaccin antigripal, din totalul de 35.000 de doze repartizate judeţului.
'Campania de vaccinare are ca scop reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Dozele de vaccin vor fi repartizate de ASP tuturor medicilor de familie, care au în evidenţă pacienţii cu risc şi care pot beneficia gratuit de vaccin', a declarat luni, Dana Hurja, purtător de cuvânt al ASP Timiş.
În sezonul rece precedent, Ministerul Sănătăţii a trimis în Timiş 80.000 de doze de vaccin antigripal, dar numai în jur de 19.000 de persoane s-au vaccinat, restul dozelor rămânând în frigiderele cabinetelor medicilor de familie sau ale spitalelor.
În judeţ, sunt peste 400 de medici de familie şi 100 de spital, care pot solicita vaccinarea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
MS: Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţie gratuit persoanelor cu risc Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţie pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat...
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită începe în această săptămână la nivel naţional Bucureşti,19 nov /Agerpres/ - Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii începe în această săptămână, la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.