Cele mai citite
 


Sibiu: Trei secţii clinice desfiinţate de la Spitalul Clinic Judeţean urmează să fie refăcute
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibiu, 1 nov /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Sibiu va propune săptămâna viitoare Consiliului de Administraţie refacerea a trei secţii clinice, transformate în acest an în compartimente, ceea ce a dus la un număr mai mic de paturi şi la bani mai puţini alocaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, a declarat luni, pentru AGERPRES, Raluca Puşcă, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.
''Există deja o comisie care analizează cele mai bune posibilităţi de a reface cele trei secţii clinice desfiinţate, şi anume Diabet, Endocrinologie şi Dermatologie. Soluţiile vor fi propuse spre aprobare Consiliului de Administraţie. Precizăm că cele trei secţii clinice, devenite compartimente, se vor reface în aşa fel ca să aibă din nou 25 de paturi, luându-se paturi de la alte secţii, fără ca aceasta să ducă la desfiinţarea vreunei secţii existente'', a precizat Raluca Puşcă.
Pe de altă parte, şefii celorlalte secţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia creată şi nu sunt dispuşi să renunţe la numărul de paturi în favoarea colegilor lor diabetologi, dermatologi sau endocrinologi.
Şefii secţiilor desfiinţate au întocmit sesizări, memorii, rapoarte către Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, Colegiul Medicilor, în care afirmă că nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi, în condiţiile în care nu mai au paturi suficiente.
Şefa fostei Secţii de Dermatologie şi Boli Venerice, dr. Maria Rotaru, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că cei cinci dermatologi sunt nevoiţi să trateze mai mulţi pacienţi decât le-a fost indicat să facă.
''Este o problemă delicată cu care ne confruntăm, în urma reducerii numărului de paturi. În judeţul Sibiu au rămas doar 15 paturi pentru bolnavii cu afecţiuni dermatologice şi cu boli venerice. Aici tratăm ulcer varicos, forme grave de psoriazis, patologia de cancer cutanat, tratăm bolile cu transmitere sexuală. S-a făcut o reducere abuzivă şi sper să se rezolve. Pacienţii fac presiuni. (...) Dacă nu refacem secţia, nu putem să ne mai desfăşurăm activitatea', a spus dr. Maria Rotaru.
Desfiinţarea Secţiei Clinice de Dermatologie şi Boli Venerice de la Sibiu afectează nu doar pacienţii, ci şi pe viitorii medici. Aici se pregătesc şapte medici rezidenţi dermatologi şi alţi 750 de medici rezidenţi. Transformarea secţiei în compartiment a dus şi la o alocare de mai puţin bani.
În ultimii ani, cea mai mare secţie de dermatologie din Sibiu a ajuns de la 60 de paturi la 15. În acest an a fost desfiinţată Secţia de Dermatologie şi la Spitalul Militar din Sibiu, unde unul dintre medici s-a pensionat, iar celălalt a plecat să muncească în Germania, a spus dr. Maria Rotaru.
Sibienii cu afecţiuni dermatologice se mai pot trata doar ambulatoriu, contra cost, în spitale şi cabinete private. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Sibiu: Senatorul Minerva Boitan (PNL) vrea ca Parlamentul să controleze Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, 24 sep /Agerpres/ - Senatorul liberal Minerva Boitan, membră a Comisiei pentru sănătate, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrează cu o echipă de economişti la modificarea legii, în aşa fel încât Casa de Asigurări de Sănătate să treacă de sub controlul Guvernului, sub controlul...
Sibiu: Pacienţii cu psoriazis răspund mai greu la tratament, din cauza grijilor provocate de criză Sibiu, 1 nov /Agerpres/ - Pacienţii suferinzi de psoriazis răspund mai greu la tratament în ultimii doi ani, din cauza grijilor provocate de criza economică, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Maria Rotaru, şefa Compartimentului de Dermatologie din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.