Cele mai citite
 


A fost inaugurat primul Centru de Vizualizare Avansată
marţi, 19 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 19 mai /Agerpres/ - Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi a inaugurat, vineri, în premieră naţională, Centrul de Vizualizare Avansată.

Acesta le permite studenţilor să efectueze simulări ale proceselor din laboratoare, să transforme informaţii 2D din CAD în 3D.

De asemenea, centrul permite Universităţii realizarea de cursuri la distanţă, fără restricţii geografice sau de timp.

Centrul de Vizualizare Avansată este format din cinci laboratoare ce oferă capabilităţi 3D, holografice şi de teleprezenţă. Echipamentele transformă sălile de clasă şi tehnologia existentă în medii virtuale ce combină educaţia şi divertismentul pentru crearea primului mediu de simulare din lume: edutainment.

Centrul a fost realizat cu sprijinul NavTech şi implementat de Navigator Innovations SRL, filiala românească a Navigator Development Group Inc, una din cele mai importante companii americane în domeniul inovării şi tehnologiei. Grupul are ca parteneri, în SUA şi România, instituţii guvernamentale din domeniul apărării, cercetării şi securităţii naţionale.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" investeşte anual peste 1,5 milioane de euro în echipamente şi tehnologie pentru îmbunătăţirea facilităţilor de studiu, cercetare şi inovare ştiinţifică. Beneficiind de echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie, proiectele de cercetare ale universităţii însumează anual peste 4 milioane euro. AGERPRES/(Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...
Iaşi: A fost inaugurat Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală Autorităţile locale, reprezentanţi ai lumii medicale, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" au participat, joi, la Iaşi, la inaugurarea Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală - CEMEX, proiect european în valoare totală de circa 31 milioane de lei.
Iaşi: A fost inaugurat Centrul de cercetare fundamentală şi dezvoltare experimentală în medicină translaţională Autorităţile locale şi medicale din Iaşi au luat parte, joi, la inaugurarea Centrului de cercetare fundamentală şi dezvoltare experimentală în medicină translaţională, Transcend Iaşi.
Iaşi: Curs în premieră de abordare a urgenţelor stomatologice pe manechine asistate pe calculator Cadrele didactice de la facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa" din Iaşi efectuează, în premieră naţională, un curs de abordare a urgenţelor medico-dentare pe manechine asistate pe calculator, trainingul putând fi accesat atât de studenţii ieşeni...
Iaşi: A fost inaugurată filiala Institutului Naţional de Boli Infecţioase Autorităţile locale au inaugurat, vineri, filiala ieşeană a Institutului de Boli Infecţioase "Prof.dr.Matei Balş" din Bucureşti, eveniment la care a fost prezent şi preşedintele Academiei HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase, Adrian Streinu-Cercel.
Program de recuperare a persoanelor cu afecţiuni cardiace implementat, în premieră naţională, la Iaşi Specialiştii de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi au inaugurat, în premieră naţională, un program TV de educaţie şi recuperare a bolilor cardiovasculare.