Cele mai citite
 


Margaret Thatcher a ieşit din spital
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 1 nov /Agerpres/ - Fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher a ieşit luni din spitalul unde a petrecut ultimele două săptămâni în urma gripe cu complicaţii, relatează AFP.
Dna Thatcher a fost transportată discret de la spitalul privat din Cromwell, vestul Londrei, la reşedinţa sa din elegantul cartier Belgravia.

Ea a apărut pentru scurt timp, vizibil foarte slăbită, în pragul casei sale, făcându-le un semn jurnaliştilor şi fotografilor adunaţi în faţa locuinţei.

Fosta 'Doamnă de fier' a politicii britanice, care a condus guvernul între 1979 şi 1990, a fost internată în spital la 19 octombrie.

Cu câteva zile mai devreme, ea renunţase să participe la o recepţie organizată pentru cea de-a 85-a sa aniversare de actualul prim-ministru, David Cameron, la reşedinţa oficială din 10 Downing Street.

La sfatul medicilor, dna Thatcher nu se mai adresează în public din 2002, după ce a suferit mai multe atacuri cerebrale, dar participă ocazional la evenimente oficiale. Fiica ei, Carol, a dezvăluit în memoriile publicate în 2008 că Margaret Thatcher suferea de şapte ani de demenţă senilă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Circa 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă vor fi înregistrate în China până în 2050 China se confruntă cu o criză în domeniul asistenţei medicale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice în condiţiile unui rapid proces de îmbătrânire a populaţiei, predicţiile indicând că până în anul 2050 vor fi înregistrate 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă, informează Alzheimer's Disease ...
Pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi arată că pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă şi îndeosebi de Alzheimer, scrie passionsante.be.
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Apel pentru accelerarea cercetărilor privind tratarea demenţei Promisiunea ţărilor din G8 de a găsi un remediu sau tratament pentru demenţă până în 2025 poate fi imposibil de îndeplinit fără stimulente pentru a investi în această direcţie de cercetare, a declarat dr.Dennis Gillings numit de premierul David Cameron, în urmă cu şase luni, reprezentant global pentru...