Cele mai citite
 


Vaslui: DSP a primit peste 22.000 de doze de vaccin împotriva gripei
luni, 1 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 1 nov /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit de la Ministerul Sănătăţii prima tranşă de vaccin împotriva gripei sezoniere, constând în 22.150 de doze.
Potrivit DSP Vaslui cele peste 2.000 de doze au fost distribuite cu prioritate către spitale şi unităţile de ocrotire socială (peste 5.000 de doze), precum şi către cabinetele medicilor de familie (aproximativ 17.000 de doze).
'Până acum am distribuit dozele de vaccin către spitalele din Vaslui şi Bârlad, urmând ca în aceste zile să ajungă vaccinurile şi la Huşi şi Negreşti, precum şi la centrele medico-sociale din Băceşti şi Codăeşti. În prezent, repartizăm dozele de vaccin şi către medicii de familie', a declarat, luni, pentru AGERPRES şeful DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a solicitat 1.130 de doze de vaccin antigripal însă a primit până acum doar 400 de doze.
'Restul dozelor le vor primi pe parcurs, ţinând cont că acest spital nu deţine un spaţiu adecvat mai mare pentru a depozita întreaga cantitate solicitată', a mai spus şeful DSP.
Vaccinul este produs de Institutul Cantacuzino şi oferă protecţie inclusiv împotriva gripei porcine.
În anul 2010, au fost identificate 63.100 de persoane cu risc, adică bolnavi cronici, gravide, angajaţi din unităţi sanitare sau de ocrotire socială şi vârstnicii de peste 65 de ani.
Persoanele care nu intră în niciuna din categoriile cu risc pot să îşi achiziţioneze vaccinul din farmacii, preţul de vânzare fiind de aproximativ 30 de lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, expirate în depozitele DSP Vaslui Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are pe stoc aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 care au expirat în cursul lunii septembrie 2010.
Vaslui: Prima tranşă de vaccin antigripal, insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire Prima tranşă de vaccin antigripal care va ajunge zilele următoare în judeţul Vaslui este insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat un număr de 60.125 de doze de vaccin şi a primit, la o primă repartiţie, 3.750 de doze de vaccin...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Hunedoara: Medicii de familie vor primi dozele de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va primi, în următoarele două zile, cel puţin 7.000 de doze de vaccin antigripal achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, medicii de familie urmând să intre în posesia vaccinurilor gratuite începând de joi, 15 noiembrie.