Cele mai citite
 


Bacteria responsabilă de holeră în Haiti are tulpini asiatice
miercuri, 3 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bacteria responsabilă de epidemia de holeră din Haiti, care a produs moartea a cel puţin 337 de persoane în ţară, este similară unor tulpini găsite în Asia, indică analize efectuate de laboratoare publice americane, potrivit unui comunicat difuzat luni, relatează canalul internaţional de televiziune France 24.
Rezultatele au fost date publicităţii de Ministerul haitian al Sănătăţii.
Analizele au fost efectuate de Centrele federale americane de control şi prevenţie a maladiilor /CDC/.
''Aceste rezultate arată că tulpina Vibrio cholerae nu este haitiană, iar diferitele variante de bacterii responsabile de holeră ar fi putut fi propagate de călători internaţionali şi de activitatea comercială'', relevă ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, într-un comunicat publicat de CDC.
''Din această cauză, nu vom şti niciodată originea exactă a tulpinii care a provocat epidemia în Haiti. Această bacterie a fost transmisă prin alimente sau apă contaminată, sau de către o persoană infectată'', a precizat ministrul.
Bacteria Vibrio cholerae aparţine serogrupului O1 Ogawa şi a fost identificată cu o metodă de ''amprentă ADN'' care permite o comparaţie între diferite tulpini aflate în circulaţie în lume.
Analizele au fost efectuate pe 13 specimene de bacterii izolate de la haitienii bolnavi de holeră şi arată că ele sunt similare unor tulpini găsite în Asia.
În afară de cele 337 de decese din cauza holerei înregistrate până sâmbăta trecută, există, de asemenea, 4.764 de persoane spitalizate.
Rata mortalităţii a scăzut de la începutul săptămânii trecute, au indicat, de asemenea, responsabili sanitari haitieni, care depun toate eforturile pentru a ţine în frâu epidemia, temându-se ca nu cumva ea să se propage în Port-au-Prince, unde 1,3 milioane de persoane trăiesc în tabere improvizate de la seismul catastrofal din ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Haiti: Holera se extinde în Port-au-Prince, pe fondul lipsei măsurilor de luptă împotriva bolii Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
Epidemia de holeră din Haiti a făcut aproape 4.000 de morţi Epidemia de holeră din Haiti continuă să bată în retragere, cu opt decese pe zi înregistrate săptămâna trecută, cu un total de 3.889 de morţi până la 16 ianuarie, se precizează în cel mai recent bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii, publicat miercuri şi preluat de France Presse.