Cele mai citite
 


Măsuri pentru prevenirea gripei porcine
marţi, 19 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Giurgiu, 19 mai /Agerpres/ - Toate cazurile de infecţii respiratorii sau gripă umană sunt raportate zilnic la Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu pentru a avea un tablou exact al eventualelor situaţii de îmbolnăvire cu noul virus al gripei porcine.

"Măsurile pentru prevenirea apariţiei gripei porcine în judeţul Giurgiu sunt prompte şi vizează o monitorizare zilnică a cazurilor de infecţii respiratorii sau a suspiciunilor de gripă umană", a declarat, vineri, în cadrul întâlnirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt raportate zilnic aproximativ 70 de cazuri de infecţii respiratorii, dar până acum nu a existat nicio suspiciune privind îmbolnăvirea cu noul virus gripal. Totodată, se fac verificări şi monitorizări privind starea de sănătate a călătorilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse sau Portul Giurgiu.

Paul Marinescu a menţionat că a solicitat Ministerului Sănătăţii şi o rezervă de medicamente în acest sens, dar că, deocamdată, există stocuri suficiente în judeţ.

La întâlnirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au mai participat prefectul judeţului Giurgiu, Tudor Tănăsescu, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Marian Ghimpeţeanu, şi primarii din localităţile judeţului Giurgiu. AGERPRES/(Camelia Bigan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
Măsuri de prevenire a apariţiei gripei porcine Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii a luat luni primele măsuri de prevenire şi control al apariţiei cazurilor de gripă umană cu tulpină de origine porcină. Comitetul a stabilit, în primă fază, paşii care trebuie urmaţi în identificarea, transportul şi modalităţile...
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.