Cele mai citite
 


Tulcea: Începe campania de vaccinare
miercuri, 3 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare antigripală a început marţi în judeţul Tulcea, potrivit directoarei Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laura Militaru.
Cele 20.000 de doze de vaccin au ajuns în judeţul Tulcea luni seara, pe parcursul zilei de marţi ele fiind distribuite medicilor de familie care vor imuniza persoanele înscrise în grupele de risc.
'Numărul dozelor de vaccin primite acoperă circa 40% a cartagrafierii efectuate de noi, deci nu este suficient. Pot spune însă faptul că suntem obişnuiţi din practica anilor anteriori ca distribuţia vaccinurilor să se efectueze în tranşe, iar această primă tranşă este suficientă', a declarat pentru AGERPRES Laura Militaru.
Potrivit sursei, într-o primă etapă a vaccinării împotriva gripei sezoniere vor intra copiii cu boli cronice, persoanele cu vârste de peste 65 de ani, prima etapă a campaniei urmând să se încheie în decembrie.
Amintim că în 2009, ASP a primit din partea Institutului Cantacuzino din Bucureşti într-o primă tranşă circa 22.500 de doze de vaccin antigripal sezonier.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: DSP aşteaptă anul acesta 9.700 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea aşteaptă să primească anul acesta din partea ministerului de resort 9.700 doze de vaccin antigripal, potrivit directorului instituţiei, Mihaela Nicolau.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Bistriţa-Năsăud: Primele 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit primele 4.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare a persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice urmând să înceapă de săptămâna viitoare.
Hunedoara: Campania de vaccinare antigripală începe pe 1 noiembrie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit 42.000 de doze de vaccin antigripal sezonier, campania de imunizare a populaţiei împotriva gripei fiind programată să înceapă luni, 1 noiembrie, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Vaslui: DSP a primit o primă tranşă de 7.500 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit pentru imunizarea antigripală a populaţiei o primă tranşă de 7.500 de doze de vaccin antigripal, distribuirea vaccinului către medicii de familie fiind în curs de desfăşurare.