Cele mai citite
 


Prahova: Dezbatere privind starea spitalelor din judeţ
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 2 nov /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a organizat, marţi, o dezbatere publică privind starea spitalelor din judeţ, scopul acestui demers fiind acela de a găsi soluţiile pentru aducerea sistemului medical prahovean la standarde europene.
Potrivit preşedintelui CJ, Mircea Cosma, intenţia este ca, într-un interval de aproximativ o lună şi jumătate, să se determine un plan judeţean de asistenţă medicală care să corespundă exigenţelor europene, iar în acest sens se vor formula cinci planuri de acţiune pentru rezolvarea problemelor ridicate de medici şi de directorii unităţilor spitaliceşti.
Cele cinci pachete de acţiune vor viza aşezarea bazei materiale la parametri şi realizarea unui program de investiţii care va începe cu bugetul anului 2011, încercarea de a soluţiona multiplele probleme din medicina primară, începând cu banii care se încasează pe acest segment, îmbunătăţirea dotărilor din spitale, zonarea pe spitale a localităţilor pentru ca spitalele care sunt în centrele urbane mai mici să poată fi susţinute şi să poată să aibă programe de investiţii şi atragerea de fonduri europene.
'Nu trebuie să ascundem că sunt cabinete de medicina familiei în care lucrează un medic şi un asistent şi care încasează 370 de milioane de lei pe lună, dar şi cabinete în care actul medical este departe de ceea ce înseamnă o Europă modernă', a declarat Cosma, adăugând că pentru îmbunătăţirea dotărilor din unităţile spitaliceşti importante ale judeţului va fi contractat un credit leasing de circa 6 milioane de euro.
La dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Prahova au participat, pe lângă autorităţi publice şi locale, şi manageri de spitale şi şefi de secţie ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.
Una dintre marile probleme ridicate de cadrele medicale a fost aceea a supraaglomerării de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU, directorul Adrian Strâmbeanu afirmând că aici sunt oferite, zilnic, în medie, 200-300 de consultaţii, ceea ce poate duce la o scădere a calităţii actului medical.
În acest context, Strâmbeanu a propus reabilitarea activităţii medicale în spitalele mai mici din judeţ, în vederea descongestionării activităţii de la UPU.
Nici la secţia de Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă lucrurile nu stau mai bine, şeful acesteia, Ştefan Pavelescu plângându-se de faptul că frigul care va veni îi va face pe oamenii străzii să se îndrepte spre această unitate, iar paturile vor fi ocupate foarte des din cauza acestora.
De asemenea, primarul localităţii Vălenii de Munte, Mircea Niţu, a ridicat problema datoriilor la utilităţi ale secţiei externe de la Slănic a spitalului şi a afirmat că nu este de acord să achite datoriile altor localităţi.
Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, a subliniat necesitatea creării unor spaţii de adăpostire a maşinilor de intervenţie, precizând că există localităţi în care ambulanţe de peste 1,5 miliarde de lei stau sub cerul liber.
Potrivit preşedintelui CJ Prahova, vor mai avea loc încă două astfel de dezbateri, iar la ultima dintre ele vor fi invitaţi şi parlamentari şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai celui de Interne. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Dezbatere pentru realizarea unui plan judeţean de asistenţă medicală Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a organizat, marţi, cea de-a doua dezbatere din seria de trei astfel de întâlniri programate în vederea realizării unui Plan Judeţean de Asistenţă Medicală pentru următorii zece ani.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Asistentă medicală, decedată la locul de muncă; ea se afla acolo în afara programului Ploieşti, 21 oct/ Agerpres/- O femeie de 63 de ani care lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Cina din municipiul Ploieşti a decedat, vineri, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă, ea aflându-se acolo în afara programului.
Prahova: Ambulanţă implicată într-un accident la Ploieşti; cinci persoane, între care asistenta şi pacientul, rănite Cinci persoane au fost rănite, duminică seară, într-un accident care a avut loc într-o intersecţie din zona de nord a Ploieştiului şi în care au fost implicate o ambulanţă a Serviciului Judeţean Prahova, aflată în misiune, şi un autoturism.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.