Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Vaccinarea împotriva gripei mai întârzie câteva zile
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 2 nov /Agerpres/ - Startul campaniei de vaccinare împotriva gripei de sezon mai întârzie câteva zile în judeţul Caraş-Severin, cu toate că declanşarea campaniei a fost anunţată deja de Ministerul Sănătăţii.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin au plecat abia marţi spre Capitală, pentru a aduce dozele de vaccin necesare pentru prima etapă a campaniei de vaccinare.
'Pentru început vor ajunge în judeţ un număr de 13.500 doze de vaccin antigripal. Suntem optimişti şi spunem că până la sfârşitul acestei săptămâni campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va debuta şi în judeţul nostru', afirmă Clara Isac, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.
Prima etapă de vaccinare înseamnă imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice (în special respiratorii şi cardiovasculare), boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi personalul medical.
La fel ca în fiecare an, campania se va derula în Caraş-Severin prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii va derula şi anul acesta campania gratuită de vaccinare împotriva gripei de sezon şi va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Caraş-Severin: Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii octombrie, când urmează să ajungă prima tranşă din acest produs şi în judeţul Caraş-Severin.
Caraş-Severin: Cantitatea de vaccin antigripal primită a fost epuizată Campania de vaccinare antigripală destinată unor categorii de populaţie expuse îmbolnăvirilor de tip viral s-a încheiat la nivelul judeţului Caraş-Severin, fiind utilizate mai bine de 6.000 de doze de vaccin antigripal şi fiind epuizată toată cantitatea primită de Direcţia de Sănătate Publică.