Cele mai citite
 


Petru Movilă vrea ca Ministerul Muncii să plătească evaluarea în vederea încadrării în gradele de handicap
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 2 nov /Agerpres/ - Deputatul PDL Petru Movilă va depune miercuri, la Camera Deputaţilor, o propunere de completare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, care vizează ca Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să suporte cheltuielile pentru evaluarea adulţilor în vederea încadrării în grade de handicap.
Deputatul Petru Movilă a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că propunerile vizează ca, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, să fie asigurate cheltuielile pentru serviciile medicale acordate ca urmare a solicitării de evaluare şi reevaluare a adulţilor în vederea încadrării în grade de handicap, precum şi în vederea stabilirii capacităţii de muncă restante.
'Prin acest proiect se vor aloca şi deconta bani de la Ministerul Muncii pentru persoanele care se vor înscrie într-un grad de handicap. În prezent, aceste persoane suportă din banii lor costurile mari pentru analizele şi investigaţiile medicale de care aveau nevoie pentru a-şi întocmi dosarul, dar se cheltuie şi bani din fondul de stat al asigurărilor de sănătate', a explicat deputatul Petru Movilă.
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a demarat, în luna iunie 2010, un control cu tema 'Campania naţională de control privind încadrarea în grade de handicap şi acordarea certificatelor aferente'. Suspiciunile existente privind certificatele de încadrare în grad de handicap şi a condiţiilor în care acestea au fost eliberate, precum şi datele raportate de comisiile mixte de control au impus modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, fiind adoptată în acest sens OUG 84/2010. Astfel, a fost reglementat procesul de reevaluare a persoanelor cu handicap.
'Am avut în vedere faptul că activitatea de reevaluare presupune efectuarea de investigaţii medicale care nu pot fi decontate din fondul de asigurări de sănătate şi nici din buzunarul persoanelor cu handicap. Astfel, completarea art. 237 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii cu forma propusă este imperios necesară', a precizat deputatul Movilă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă îi cere demisia ministrului Sănătăţii Deputatul PDL Petru Movilă îşi exprimă dezaprobarea faţă de declaraţiile făcute de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi îi cere demisia după ce acesta ar fi declarat că în sistemul sanitar lucrează o armată de oameni care ''taie frunză la câini şi cer şpagă''.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Iaşi: Ministrul desemnat Vasile Cepoi, susţinut de deputatul PDL Petru Movilă Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, presei, că îl va susţine pe medicul ieşean Vasile Cepoi la conducerea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă acesta a fost promovat ministru de un guvern USL.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă, mulţumit că rezidenţii vor primi burse în locul salariilor Deputatul PDL Petru Movilă se declară mulţumit de faptul că plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în cursul acestei săptămâni, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011, care prevede trecerea rezidenţiatului la Ministerul Educaţiei şi transformarea salariilor...
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...