Cele mai citite
 


Covasna: Spitalul de cardiologie Covasna pregăteşte oferte medicale pentru străini
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 2 nov /Agerpres/ - Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, vrea să obţină acreditare internaţională şi să ofere pachete medicale şi pentru străini, nu doar pentru pacienţii din România.
Directoarea Spitalului, Monica Sporea a declarat marţi, pentru AGERPRES, că a demarat procedurile pentru obţinerea certificatului ISO, iar, în paralel, pregăteşte o serie de pachete de servicii medicale pentru asiguratorii privaţi din România, dar şi pentru străini.
Aceasta a menţionat că Spitalul de cardiologie din Covasna, singurul spital din ţară cu profil de recuperare a bolnavilor cu afecţiuni ale inimii, ar putea să-şi rotunjească veniturile prin atragerea pacienţilor din străinătate.
Interes ar fi nu numai din partea europenilor, ci şi a unor ţări orientale, cum ar fi India, a spus Monica Sporea, menţionând că a avut recent o discuţie promiţătoare cu ambasadorul acestei ţări la Bucureşti.
'Trebuie să ne schimbăm viziunea şi mentalitatea şi să nu mai stăm pe spinarea Casei de Asigurări, ci să lucrăm şi noi ca un spital privat chiar dacă suntem un spital de stat. Vrem să facem în cadrul instituţiei un departament special pentru străini, să le oferim pachete medicale şi să obţinem un profit pe care să îl redistribuim în investiţii care să contribuie la ridicarea calităţii serviciilor oferite pacienţilor români', a spus Monica Sporea.
Aceasta a adăugat că va solicita Ministerului Sănătăţii să aprobe extinderea spitalului tocmai pentru ca pacienţii străini să nu afecteze numărul locurilor de internare destinate românilor.
Spitalul de cardiologie din Covasna tratează anual circa 16.000 de bolnavi care suferă de inimă şi tulburări ale sistemului circulator.
Spitalul a fost cuprins anul trecut într-un amplu program de reabilitare şi modernizare finanţat de Ministerul Sănătăţii, dar managerii au recurs şi la ajutorul sponsorilor, aplicând inclusiv sistemul ''timesharing'' ce le conferă pacienţilor care au contribuit la renovarea saloanelor dreptul de a beneficia de repartiţie cu prioritate în acele camere atunci când vin la tratament.
Reuşita tratamentelor la Covasna constă în îmbinarea procedurilor clasice medicamentoase cu cele nefarmacologice, în principal în folosirea factorilor naturali - ape minerale, mofete şi aer ozonat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a revenit asupra denumirii Spitalului de cardiologie, la intervenţia UDMR Ministerul Sănătăţii a dispus revenirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna la denumirea "dr. Benedek Geza" şi eliminarea din titulatură a numelui dr. Nicolae Teculescu, în urma intervenţiei Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), care a adunat în acest scop aproape...
Covasna: Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru două spitale şi Serviciul de Ambulanţă Două spitale din judeţul Covasna şi Serviciul de Ambulanţă vor primi 1.935.000 lei din partea Ministerului Sănătăţii în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii capitale.
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: ADMR cere redeschiderea spitalului de la Vâlcele, prefectul afirmă că imobilul a fost devalizat Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR) solicită autorităţilor redeschiderea Centrului de patologie neuromusculară de la Vâlcele, care a fost închis anul trecut în urma reorganizării sistemului sanitar, însă conducerea Prefecturii afirmă că acest lucru nu este posibil fără investiţii mari...
Secţia de neurologie pediatrică de la Spitalul de cardiologie Covasna, relocată la Spitalul orăşenesc Conducerea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Covasna a luat decizia de reloca secţia de neurologie pediatrică la Spitalul orăşenesc din aceeaşi staţiune, pentru a putea asigura pacienţilor condiţii de cazare şi tratament mai bune.
Covasna: Prefectura Covasna şi sediul UDMR, pichetate de angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele Aproximativ 80 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele au pichetat joi sediul Prefecturii Covasna, precum şi sediul UDMR din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa această unitate medicală cu o tradiţie...