Cele mai citite
 


Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu
marţi, 2 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.

Mai multe studii susţineau că o dietă bogată în ulei de peşte ar putea oferi protecţie împotriva deteriorării funcţiilor cerebrale şi a Alzheimerului.

Cu toate acestea, noile concluzii publicate în revista medicală Journal of the American Medical Association aruncă o umbră de îndoială în legătură cu proprietăţile acidului docosahexaenoic (DHA), un ulei din gama Omega 3.

Cercetarea, finanţată de Institutul Naţional privind Îmbătrânirea şi de către Universitatea pentru Ştiinţă şi Sănătate din Oregon, s-a bazat pe teste efectuate pe 400 bărbaţi şi femei cu vârste de circa 70 de ani şi cu o posibilă boală Alzheimer.

Autorii studiului le-au administrat, zilnic, două grame de DHA şi capsule cu placebo celor două grupuri diferite de pacienţi, pentru a compara efectele acestui tip de ulei.

După 18 luni, au evaluat procesul de deteriorare mentală înregistrat la nivelul ambelor grupuri, rezultatele fiind aproape identice.

Studiul susţine, totuşi, că nu poate fi negat complet efectul benefic al acestui tip de nutrienţi, deoarece alte cercetări au arătat că deteriorarea cerebrală începe cu zeci de ani înainte de apariţia simptomelor. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Suplimentele bogate în Omega 3 nu împiedică degenerescenţa cerebrală (studiu) Suplimentele alimentare pe bază de untură de peşte, bogate în acizi graşi Omega 3, nu previn degenerescenţa creierului, se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association şi preluat de AFP.
Nivelurile scăzute de vitamina D pot dubla riscul de demenţă (studiu) Nivelurile scăzute de vitamina D la persoanele în vârstă pot dubla riscul de a dezvolta demenţă ulterior în viaţă, susţine unul dintre cele mai mari studii dedicate acestui supliment nutritiv, preluat de The Independent.
Un somn bun şi exerciţiile fizice potrivite pot alunga demenţa senilă Un somn bun poate avea efecte benefice pe termen lung în cazurile de demenţă senilă, potrivit unui studiu recent, iar dr. Matthew Walker afiliat la Universitatea Berkeley din California, susţine că dovezile sunt cât se poate de clare, scrie natmonitor.com.
Boala Alzheimer: Experimente promiţătoare pe peşti-zebră Paris, 29 apr /Aerpres/ - Profesorul francez Etienne-Emile Baulieu, care cercetează rolul unei proteine în creierul pacienţilor afectaţi de Alzheimer, a anunţat marţi că a reuşit să 'trateze' peşti-zebră prin modularea acestei proteine, făcând astfel să se întrevadă posibilitatea sintetizării unui medicament...