Cele mai citite
 


ASP neagă existenţa vreunui caz suspect de gripă
marţi, 19 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Slobozia, 19 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Ialomiţa au infirmat, vineri, informaţiile potrivit cărora în judeţ a fost înregistrat un caz suspect de gripă cu noua tulpină A/H1N1, informaţie vehiculată pe canalele mass media locale.

„Dintr-o eroare de comunicare, populaţia a fost dezinformată, cazul la care s-a făcut referire neîndeplinind criteriile epidemiologice. Asigurăm populaţia că întregul colectiv care monitorizează măsurile ce se impun a fi luate în contextul evoluţiei gripei cu noua tulpină, are totodată în vedere şi informarea corectă a populaţiei”, a precizat directorul executiv al ASP Ialomiţa, dr. Mihaela Dumitrescu.

Potrivit acesteia, pacientul la care s-a făcut referire se află în prezent internat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, cu diagnosticul „pneumonie mixtă bilaterală”. La nivelul judeţului Ialomiţa nu s-a înregistrat vreun caz de gripă umană cu noua tulpină A/H1N1. AGERPRES/ (Mihaela Leţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...
Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).
Ministerul Sănătăţii: Nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pe teritoriul ţării noastre nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, după ce luni s-au încheiat cele 7 zile de monitorizare a contacţilor tinerei de 28 de ani, infectată cu noul virus gripal, informează Ministerul Sănătăţii.