Cele mai citite
 


Perspective de supravietuire in urma trasplantului de inima
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

 
Primul transplant de inima a fost efectuat de Dr. Christian Barnard, un chirurg sud-african, in anul 1967. La inceput, transplanturile nu prea aveau succes deoarece sistemul imnitar al organismului respingea noul organ .
Insa, dupa descoperirea medicamentelor imunosupresive, care inlatura aceasta reactie, sansele de supravietuire ale pacientilor au crescut.

In prezent peste 65% din pacientii cu transplant de inima se pot bucura de mai mult de 4 ani de viata activa dupa operatie. Cea mai mare dificultate in pregatirea unui program adecvat de transplant este gasirea donatorilor de inima. Cercetarile in domeniul inimilor artificiale, care vor salva multe vieti, pot duce la gasirea unei solutii in aceasta problema.

O alta metoda de succes in vindecarea inimii bolnave este folosirea unui aparat artificial de reglare a ritmului batailor inimii. Acest mecanism mentine ritmul batailor inimii la 70 pe minut, generand un impuls electric scurt, de intensitate scazuta, care produce contractii ritmice ale muschiului inimii. Este foarte important ca aceasta frecvnta a batailor inimii sa fie mentinuta constanta, insa uneori aparatul se poate deregla, provocand contractii neregulate. Aceasta poarta denumirea de fibrilatie si se poate corecta prin aplicarea brusca a unui curent electric puternic, cu ajutorul unui aparat denumit defibrilator.

In cadrul unei frecvente normale, un impuls slab venit de la mecanismul de reglare a ritmului batailor inimii, stimuleaza contractia atriilor. Acest impuls este generat de o bucata minuscula de tesut, nodul sino -atrial, din peretele atriului drept. Un al doilea impuls din nodul atrio- ventricular determina contractia venticulelor. Daca nodul sino -atrial este distrus de boala, nodul artio-ventricular poate prelua functiile acestuia, insa chirurgii pot acum sa inlociuasca sistemul deficient cu un mecanism artificial. Acest mecanism artificial de reglare a batailor inimii functioneaza cu ajutorul unor baterii rezistente introduse in diferite parti ale corpului, fara intrerupere, timp de aproximativ 6 ani, dupa care trebuie inlocuit.
 
Articol preluat de pewww.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Spania: 30 de ani de la primul transplant de inimă reuşit spitalul Santa Creu i Sant Pau din Barcelona aniversează vineri, 9 mai, împlinirea a 30 de ani de la primul transplant de inimă reuşit în Spania. Marcat deja printre efemeridele comunităţii ştiinţifice din Spania, evenimentul prilejuieşte o dezbatere asupra evoluţiei situaţiei în ultimele trei decenii...
Bihor: Prelevare de organe de la poliţistul care şi-a împuşcat părinţii iar apoi s-a sinucis Inima, dar şi alte organe interne ale poliţistului care şi-a omorât părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, aflat în moarte cerebrală, vor fi prelevate, în noaptea de joi spre vineri, de echipe de chirurgi sosiţi din Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş.
Premieră naţională la IUBCvT Târgu Mureş, primul pacient român cu o inimă artificială va beneficia de un transplant de cord Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi că aici urmează să aibă loc o nouă premieră naţională, constând în transplantarea unui cord primului pacient român care a avut implantat...
Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
UPDATE Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...