Cele mai citite
 


Dr. Lucian Vasiliu: Etnobotanicele au efecte mai grave decât cocaina sau heroina
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

Consumul de substanţe etnobotanice are efecte mai grave decât consumul de heroină sau cocaină, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Lucian Vasiliu, de la Centrul de Detoxifiere al Spitalului de Psihiatrie 'Alexandru Obregia'.

'Nu este vorba de nişte plante simple, ci de plante stropite cu substanţe de sinteză - amfetamine sau metamfetamine - care au efecte grave asupra organismului şi psihicului, dând crize asemănătoare schizofreniei de scurtă durată, şi care în funcţie de tipul de halucinaţii, cosumatorii devin agresivi cu cei din jur sau cu propria persoană, ceea ce îi face să se arunce de la etaj, să se înjunghie. Problema este că nu este suficient să consume un pliculeţ, după o jumătate de oră consumatorii simt nevoia altui pliculeţ şi din ce în ce mai mult', a explicat medicul. El a adăugat că fenomenul este de amploare, la aceasta contribuind şi legalitatea comercializării acestor substanţe.

La Centrul de la Spitalul Obregia vin lunar în crize, cu ambulanţa, 90-100 de tineri. 'Lor li se face dezintoxicarea două săptămâni dar apoi pleacă acasă şi, ca în cazul câinelui lui Pavlov, când văd un magazin cu etnobotanice se duc şi-şi cumpără din nou', a detaliat dr. Lucian Vasiliu.

Acesta a subliniat că în majoritatea ţărilor din Europa magazinele de etnobotanice sunt interzise, având în vedere efectele acestui tip de substanţe.

'Ar trebui să nu mai fie astfel de magazine. Efectele lor sunt foarte grave, incomparabil cu al heroinei, cocainei. Un consumator de heroină consumă doza şi se linişteşte, acesta devine agresiv numai dacă nu are bani să şi le procure, pe când un consumator de etnobotanice are acces legal la ele şi, pe măsură ce le consumă, devine din ce în ce mai dependent, iar după consumul lor poate avea crize cardiace şi este din ce în ce mai agresiv, având halucinaţii, fiind un pericol atât pentru el şi mai ales pentru cei din jur', a mai spus dr. Lucian Vasiliu.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Lucian Vasiliu: Etnobotanicele au efecte mai grave decât cocaina sau heroina Consumul de substanţe etnobotanice are efecte mai grave decât consumul de heroină sau cocaină, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Lucian Vasiliu, de la Centrul de Detoxifiere al Spitalului de Psihiatrie 'Alexandru Obregia'.
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Comunicat de presă - IGPR ACŢIUNI PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPÃRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATÃ
ANA: Elevii consumă tot mai multe etnobotanice, potrivit Raportului ESPAD 2011 Elevii consumă din ce în ce mai mult etnobotanice, arată
Droguri: pe urma 'sărurilor de baie' în România 'Sare de baie', 'bubble', 'al şaptelea cer' sunt numele a diverse tipuri de droguri energizante care fac ravagii în rândul consumatorilor. După mai multe cazuri de canibalism înregistrate în ultimele luni, autorităţile încep să se îngrijoreze în legătură cu efectele acestor droguri energizante. În România...
Medicii atrag atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă consumul de etnobotanice Cinci-şase persoane sunt internate în permanenţă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Prof. Dr. Victor Babeş" pentru afecţiuni determinate de consumul de etnobotanice, a declarat marţi, pentru AGERPRES, prof.dr. Emanoil Ceauşu, directorul medical al spitalului.