Cele mai citite
 


Urgentarea achitării datoriilor spitalelor
marţi, 19 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drobeta-Turnu Severin, 19 mai /Agerpres/ - Reabilitarea urgentă a infrastructurii unităţilor spitaliceşti din Mehedinţi poate asigura cu certitudine creşterea indicatorului de calitate al actului medical, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Ion Mîţu.

În analiza făcută cu managerii spitalelor din teritoriu, reprezentantul Guvernului şi-a arătat îngrijorarea faţă de datoriile acestora la medicamente, materiale sanitare şi servicii, de circa 15 milioane lei, situaţie care ţine pe loc programele de investiţii.

'Le-am cerut reprezentanţilor unităţilor spitaliceşti să acţioneze ferm în vederea accesării de fonduri europene pentru rezolvarea unor priorităţi ale cadrelor medicale, dar mai ales ale bolnavilor. Trebuie făcute dotări corespunzătoare, aceştia din urmă să nu mai fie nevoiţi să se interneze pentru tratamente la spitale din alte judeţe', a precizat Mîţu.

Referitor la modul în care vor fi plătite datoriile spitalelor către furnizori, prefectul Ion Mîţu şi-a arătat disponibilitatea de a interveni la Ministerul Sănătăţii pentru alocarea, la noua rectificare de buget, a unor fonduri suficiente pentru decontarea facturilor.

'Managerii spitalelor au datoria să găsească şi să propună soluţii pentru atragerea de resurse financiare capabile să permită derularea fără restricţii a programelor sanitare, astfel încât viaţa şi sănătatea pacienţilor să nu fie pusă în pericol de lipsa banilor', a conchis prefectul Mîţu. AGERPRES/ (Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş: Guvernul analizează realizarea unor linii prioritare de investiţii din fonduri UE pentru noi spitale Guvernul ia în calcul realizarea de linii prioritare de investiţii bazate pe fonduri europene pentru noi spitale şi dotarea unităţilor, în măsura în care Ministerul Sănătăţii pregăteşte proiecte care să fie demarate cât mai repede şi să fie gestionate în mod transparent şi "nu cu alte interese", a declarat...
Mehedinţi: Investiţii în infrastructura spitalicească de oncologie a municipiului Drobeta Turnu Severin Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a alocat suma de 726.000 lei pentru amenajarea unei noi secţii de oncologie în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, Cristian Jianu.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Sibiu: Consiliul Judeţean ar putea salva Spitalul Clinic de Urgenţă de o parte din datorii Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu încearcă din septembrie să ajute cel mai mare spital de stat din judeţ, Spitalul Clinic de Urgenţă, să scape de datoriile care s-au dublat în ultimii doi ani, prin plata unei părţi a cheltuielilor spitalului cu întreţinerea, sumă care ar putea să fie de până la 5 milioane...
Mehedinţi: SJU cheltuie lunar aproximativ 60.000 lei pentru alcoolicii adunaţi de pe străzi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin cheltuie lunar de la buget în jur de 60.000 lei pentru persoanele adunate de pe străzi cu ambulanţele în comă alcoolică, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Cristian Jianu.