Cele mai citite
 


S-a redus numărul de paturi în Spitalul Judeţean de Urgenţă
marţi, 19 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Tulcea, 19 mai /Agerpres/ - Numărul de paturi din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea a fost redus cu 163, decizia nemulţumind conducerea sindicatului personalului TESA din această unitate medicală.

"S-a decis reducerea numărului de paturi din SJU şi, în curând, s-ar putea decide şi reducerea personalului. A scăzut cu 25 numărul paturilor din secţia TBC, în condiţiile în care incidenţa acestei boli este crescută", a declarat, vineri, preşedintele sindicatului personalului TESA din SJU, Ştefan Popescu.

El s-a arătat nemulţumit de bugetul mic al SJU din acest an, în valoare de 39 milioane de lei, menţionând că reducerea sporurilor acordate angajaţilor va duce la pierderea personalului.

"Am discutat cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi am ajuns, împreună, la aceeaşi concluzie. Atunci când s-a întocmit bugetul nu s-a ţinut cont de faptul că judeţul Tulcea este unul turistic, nu s-a ţinut cont nici de creşterea preţului la utilităţi şi la medicamente şi nici de faptul că judeţul se confruntă cu o lipsă acută de medici. S-au redus unele sporuri cu 25%, dar acestea nu se acordă în funcţie de eficienţă, ci în funcţie de condiţiile de muncă, iar decizia aceasta cred că va influenţa personalul TESA care va dori să plece în străinătate", a menţionat Ştefan Popescu.

Potrivit acestuia, bugetul din acest an al SJU nu va influenţa în mod pozitiv actul medical, descentralizarea decisă la nivelul autorităţilor centrale urmând să ducă doar la creşterea cheltuielilor bugetare.

"Am 50 de ani de activitate şi am mai trăit o descentralizare, făcută în alte condiţii, e adevărat. Dacă decizia de la acea vreme ar fi fost bună, acum nu am fi revenit la ea", a susţinut Ştefan Popescu. AGERPRES/(Luisiana Bîgea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CAS Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea avea un buget mai mare anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va primi în acest an un buget mai mare decât cel de anul trecut din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), dacă nu va fi diminuat numărul de paturi din unitate, unul din indicatorii pe baza căruia se vor aloca sumele în acest an unităţilor spitaliceşti...
Tulcea: Sporuri de 100% pentru medicii de familie din Deltă Medicii de familie care îşi desfăşoară activitatea în comunele izolate din Delta Dunării vor primi sporuri de 100%, potrivit şefei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, Laurenţia Militaru.
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Tulcea: Închiderea spitalelor din Babadag şi Măcin, o soluţie pentru lipsa medicilor din SJU Desfiinţarea celor două unităţi medicale din oraşele Babadag şi Sulina care a presupus preluarea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a personalului medical rezolvă problemele legate de lipsa medicilor din cea mai mare unitate spitalicească de pe raza judeţului Tulcea, potrivit directorului SJU Ion...
Bistriţa-Năsăud: Numărul de paturi din spitale va fi redus cu 12% Numărul de paturi din cele cinci unităţi spitaliceşti existente în judeţul Bistriţa-Năsăud va fi redus cu circa 12%, adică cu maximum 200 de paturi, potrivit directorului Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...