Cele mai citite
 


Marea Britanie: Fumătorilor li se va scădea timpul când ies la o ţigară din programul de lucru
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Continuă lupta deschisă între fumători şi angajatorii lor, tot mai multe autorităţi locale silindu-şi personalul să scadă timpul când ies la o ţigară din programul de lucru. La începutul acestei săptămâni a fost rândul consiliului din Breckland (Norfolk) să impună noua regulă, informează The Independent.

Din 2007, de când se aplică în Anglia interdicţia de a fuma în locuri publice, grupurile de fumători au devenit un lucru obişnuit pe lângă clădirile de birouri, respectând astfel legislaţia care interzice fumatul în interior şi recomandă un mediu de lucru fără fum de ţigară. Însă posibilitatea ca cei care fumează în afara birourilor să-şi continue obiceiul este încă o dată îngrădită. Cel puţin cinci consilii, inclusiv un consiliu regional, cer personalului care fumează fie să lucreze în plus, luând în considerare timpul petrecut la fumat, fie să-şi scadă din programul de lucru timpul în care au fumat.

Forest, un grup care apără drepturile fumătorilor, spune că aceştia sunt supuşi pe nedrept unor restricţii suplimentare. Directorul Simon Clark se întreabă dacă 'vor introduce aceeaşi măsură şi la cei care intră pe internet, pe Facebook sau care merg să ia o ceaşcă de cafea?' 'Mulţi fumători cred că, după ce fumează câte o ţigară, se pot concentra din nou', adaugă el.

Oficiali ai Consiliului din Breckland spun că noua regulă a fost introdusă pentru a înlătura nedreptatea rezultată din diferenţa între timpul de lucru al celor 20% de salariaţi care ies să fumeze şi ceilalţi, care nu fumează. 'Oamenii trebuie să accepte că unii nefumători nu se simt chiar bine când stau la birou să lucreze, în timp ce colegii lor ies mereu la o ţigară. Nu încercăm să oprim fumatul. Vrem doar să spunem că, dacă oamenii ies să fumeze, trebuie să o facă pe timpul lor', adaugă ei.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Fumătorilor li se va scădea timpul când ies la o ţigară din programul de lucru Continuă lupta deschisă între fumători şi angajatorii lor, tot mai multe autorităţi locale silindu-şi personalul să scadă timpul când ies la o ţigară din programul de lucru. La începutul acestei săptămâni a fost rândul consiliului din Breckland (Norfolk) să impună noua regulă, informează The Independent...
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Ţigara electronică îi poate ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu (studiu) Un studiu efectuat în Marea Britanie a descoperit că ţigările electronice au ajutat pe aproape 18.000 de persoane din această ţară să renunţe la fumat, în 2015, informează AFP.
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Renunţarea la fumat poate reduce nivelul de stres (studiu) De obicei fumătorii susţin că au nevoie de o ţigară pentru a se calma, însă un nou studiu realizat în Marea Britanie afirmă contrariul, indicând că nivelul stresului cronic scade la persoanele care se lasă de fumat, informează Reuters.