Cele mai citite
 


Cei care locuiesc în apropierea aeroporturilor prezintă risc crescut de boli cardiovasculare
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Neplăcerile sonore provocate de numeroase aterizări şi decolări ale avioanelor ar mări riscul de a muri de infarct. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Berna, ar exista o corelaţie între nivelul ridicat de zgomot la plecarea şi sosirea avioanelor şi problemele cardiovasculare ale unor persoane care locuiesc în apropierea aeroporturilor, relatează site-ul lesquotidiennes.com.

Riscul de infarct ar fi crescut îndeosebi la bărbaţii care trăiesc cel puţin 15 ani într-o casă insuficient izolată fonic, ce nu poate filtra sunetele mai mari de 60 de decibeli. Producând stres, traficul aerian ar afecta direct sistemul nervos şi hormonal. Se pare că la femei, zgomotul avioanelor nu creşte riscul de moarte prin infarct, încheie site-ul lesquotidiennes.com.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de AVC (studiu) Extrem de răspândit în unele ţări şi medii profesionale, programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de afecţiuni coronariene şi de accident vascular cerebral (AVC), se arată într-un amplu studiu apărut joi în revista britanică The Lancet şi preluat de AFP.
Programul prelungit de muncă sporeşte riscul de boli cardiovasculare Cei care muncesc peste 11 ore pe zi, în locul programului obişnuit de la 9 la 5, prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de inimă, avertizează experţi britanici citaţi marţi de BBC.
Femeile care suferă de stres post-traumatic au un risc crescut de diabet (studiu) Femeile care suferă de stres post-traumatic riscă de aproape două ori mai mult să facă diabet decât cele care nu sunt afectate de această tulburare, se arată într-un vast studiu american publicat miercuri şi preluat de AFP.
Riscul dezvoltării de boli cardiovasculare după 55 de ani diferă în funcţie de sex (studiu) Riscul de a dezvolta anumite boli cardiace diferă în funcţie de sex - este concluzia unui studiu realizat de cercetători olandezi de la Universitatea din Rotterdam, care subliniază cât este de important să se ţină cont de aceste diferenţe în prevenirea, observarea şi tratarea maladiilor cardiovasculare...
O dietă bogată în alimente prăjite creşte riscul de boli cardiovasculare (studiu) Adepţii unui regim bogat în alimente prăjite şi mezeluri, însoţite de băuturi dulci, prezintă un risc cu 56% mai mare să dezvolte boli cardiovasculare în comparaţie cu cei care optează pentru alte diete, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Circulation', editată de American Heart Association...
Semnele precoce ale îmbătrânirii anunţă un risc crescut de boli cardiace Persoanele la care sunt foarte vizibile semnele de îmbătrânire - căderea părului, riduri şi pungi de grăsime la nivelul pleoapelor - prezintă un risc crescut să dezvolte boli cardiace. 'Semnele vizibile de îmbătrânire reflectă vârsta biologică, nu pe cea cronologică', a spus dr Anne Tybjaerg-Hansen,...