Cele mai citite
 


Campania de responsabilitate socială 'Un FIV gratuit pe lună'
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Clinica de medicină materno-fetală Promed System a lansat campania de responsabilitate socială 'Un FIV gratuit pe lună', în cadrul căreia un cuplu care doreşte să îşi întemeieze o familie, însă prezintă probleme care împiedică crearea sau menţinerea unei sarcini poate beneficia de o procedură de fertilizare in-vitro gratuită, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Campania, se va desfăşura lunar, începând din 2 noiembrie şi se va încheia la sfârşitul anului 2011.

Campania, se va desfăşura lunar, începând din 2 noiembrie şi se va încheia la sfârşitul anului 2011.


'În ultimii ani, rata infertilităţii a crescut îngrijorător de mult atât la femei, cât şi la bărbaţi. Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că media de vârstă la care o familie se hotărăşte să facă un copil a crescut şi ea. La aceasta se adaugă şi stilul de viaţă, alimentaţia şi diversele afecţiuni care pot apărea de la individ la individ. Motivul pentru care am vrut să iniţiem această campanie este pentru că, în România, nivelul de trai este unul scăzut şi nu multe cupluri pot face o fertilizare in-vitro. Tocmai de aceea, clinica şi-a propus să ajute în fiecare lună, timp de un an, câte un cuplu cu probleme de fertilitate', declară dr. Silviu Predoi, director general Promed System şi specialist în medicina materno-fetala;.


Fertilizarea in-vitro reprezintă un proces prin care spermatozoidul bărbatului fecundează ovulul femeii în laborator. Acolo se formează embrionul, care este transferat în uterul mamei.
Fertilizarea nu intervine în complexul genetic al copilului, astfel că între fătul creat in-vitro şi fătul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltării. Atunci când toate alte metode de concepţie nu mai pot fi aplicate, FIV-ul este ultima soluţie pentru femeia sterilă sau bărbatul steril.


Cuplurile care vor să se înscrie în campanie pot completa formularul online, la următoarea adresă: fiv.clinica-promed.ro şi în Clinica de Medicină Materno-Fetală Promed System Bucureşti (Str. Stockholm nr.5).


Pe baza acestui formular, reprezentanţii clinicii vor alege cuplul care va beneficia de fertilizarea in-vitro gratuită. Începând cu luna decembrie, cuplul va realiza o serie de analize şi investigaţii, în urma cărora se va stabili tratamentul pe care trebuie să îl urmeze înainte de procedura propriu-zisă. Participanţii care nu au fost aleşi se vor afla pe lista de aşteptare şi înscrişi în campanie pentru luna următoare.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul spital de fertilitate și medicină materno-fetală din România anunță relansarea programului național „Un FIV gratuit pe lună” Wellborn, primul spital din România specializat în fertilitate și medicină materno-fetală, anunță relansarea programului „Un FIV gratuit pe lună”, în cadrul căruia cuplurile cu venituri reduse care se confruntă cu probleme de infertilitate, pot beneficia de o procedură de fertilizare in vitro...
Clinica Gynera lanseaza campania „Infertilitatea doare” - Tu stii ce inseamna sa nu poti avea copii? A avea un copil nu trebuie sa fie un lux. Astazi, mai mult ca oricand, de la fertilitate la infertilitate e doar un pas. Stresul, poluarea si stilul de viata epuizant isi pun amprenta asupra sanatatii si mai ales a psihicului, iar ignoranta si lipsa simptomelor in timp real transforma...
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.
Clinica de Urologie a SCJ Mureş, screening gratuit de incontinenţă urinară, campanie unică în România Şefa Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş (SCJ), profesor doctor Martha Orsolya, a anunţat miercuri, că în perioada 25-27 iunie, la Târgu Mureş va avea loc un screening gratuit de incontinenţă urinară, acţiune unică în România.
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.
Infertilitatea imunologică – ce este şi cum se manifestă O veste deloc îmbucurătoare pentru un cuplu la început de căsnicie este, cu siguranţă, infertilitatea şi şansele scăzute de a avea copii. Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, după 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate.