Cele mai citite
 


Persoanele sedentare - victime ale răcelii
duminică, 4 noiembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Corp sanatos
 

Persoanele care au un stil de viaţă activ şi fac sport de cel puţin cinci ori pe săptămână răcesc mai rar şi fac de obicei forme mai uşoare ale acestei boli, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii din Carolina de Nord.

Pentru realizarea stu diului, oamenii de ştiinţă au colectat date de la peste 1.000 de bărbaţi şi femei, cu vârs ta cuprinsă între 18 şi 85 de ani pe parcursul a trei luni. Specialiştii au monitorizat câte infecţii respiratorii au suferit participanţii la studiu şi cât de des făceau sport.

Astfel, experţii americani au constatat că frecvenţa răcelilor printre oamenii care au făcut exerciţii fizice cinci sau mai multe zile pe săptămână era cu 46 la sută mai redusă decât în cazul persoanelor sedentare. Mai mult, numărul zilelor în care participanţii la studiu activi acuzau simptome de răceală a fost cu 41 la sută mai scăzut, răcelile fiind mai puţin severe decât în cazul voluntarilor sedentari.


David C. Nieman, coordonatorul cercetării, precizează că una dintre explicaţii pentru această descoperire ar fi că exerciţiile fizice activează sistemul imunitar care poate să atace virusurile mai eficient.

 

Sursa Agerpres (articol preluat din ziarul Gandul)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trucuri pentru raceala Este oare bine sa depui efort atunci cand simti ca vei cadea la pat cu o raceala? Potrivit cercetarilor, de fapt s-ar putea sa fie o idee buna pentru sanatate. Cel putin este improbabil ca iti va face rau, doar in cazul in care exagerezi cu eforturile.
Studiu: 6 din 10 români tratează infecţiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală Peste 70% dintre români fac unul - două episoade de infecţii respiratorii în fiecare sezon rece - arată studiul naţional "Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?", dat publicităţii luni de Societatea Naţională de Medicina Familiei.
INFECTII VIRALE RESPIRATORII (CONSIDERATII GENERALE) Schimbarile climaterice globale au antrenat schimbari ale climei la nivel regional si local rapide, si odata cu ele cresterea morbiditatii prin boli acute, infectiile respiratorii ocupand primul loc.
Comunicat de presă - Societatea Naţională de Medicină Familiei Cât de bine ştiu românii să facă faţă răcelii şi gripei:
Câinii îi protejează pe bebeluşi de anumite infecţii (studiu) Bebeluşii care au contact cu câini de companie fac mai rar infecţii respiratorii şi ale urechii decât cei care stau într-un loc fără niciun animal, arată un studiu american publicat luni în revista Pediatrics şi menţionat de AFP.
Studiu Republica BIO: cu sau fara copii, 70% din consumatorii de bio sunt persoane active Ultimii ani au insemnat pentru romani o reorientare in ceea ce priveste stilul de viata, iar una din schimbarile semnificative este importanta acordata sanatatii si alimentatiei, care imbraca mai multe forme: de la citirea etichetei si preferinta pentru produsele bio, pana la sport.