Cele mai citite
 


Coordonatorul de transplant, o nouă specializare medicală
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un număr de 250 de medici şi asistente care lucrează in clinicile unde se fac operaţii de transplant sau de recoltare de organe vor fi instruite într-un proiect european in valoare de şase milioane de lei, a anunţat prof dr. Irinel Popescu. directorul Institutului de Chirurgie şi Transplant Hepatic. "Acest proiect european Specializare pentru performanţă, eficacitate şi răspuns în domeniul transplantului de organe -SPER reprezintă un pas important pentru pregătirea resursei umane.

Cred că investiţia in resursa umană trebuia să vină mai înainte", a spus Irinel Popescu. El a precizat că în ţări unde transplantul de organe este mult mai bine dezvoltat există coordonator de transplant în fiecare spital, iar această specializare este recunoscută, "in spitalele din România nu există coordonatori de transplant, dar această funcţie trebuie să fie creată, pentru că aşa prevede şi legislaţia europeanăîn domeniu. Trebuie să şcolarizăm 120 de potenţiali coordonatori de transplant", a arătat profesorul Irinel Popescu. Potrivit directorului Institutului Fundeni, coordonatorul de transplant este un element-cheie în intervenţiile de acest tip.

 

Sursa agerpres (preluat din ziarul Puterea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Fiecare spital judeţean ar trebui să aibă un coordonator de transplant Activitatea de transplant de organe din România ar putea creşte semnificativ, astfel încât să se reducă discrepanţa dintre numărul pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare şi cei care ajung să facă un transplant, dacă în fiecare spital judeţean ar exista un coordonator de transplant, a fost concluzia...
O sută de transplanturi hepatice la Institutul Clinic Fundeni în 2013 O sută de proceduri de transplant hepatic au fost realizate în 2013 la Institutul Clinic Fundeni, un record pentru această activitate.
Popescu: Astăzi se face al şaptelea transplant hepatic pe anul acesta la IC Fundeni Şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, profesor doctor Irinel Popescu, a declarat că vineri se va efectua cel de-a şaptelea transplant hepatic de la începutul anului cu ficatul prelevat de dr. Radu Zamfir de la un donator din Sibiu.
Irinel Popescu: Peste 650 de operaţii de transplant hepatic, efectuate în 15 ani la Centrul 'Setlacec' Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacec" a realizat în 15 ani peste 650 de operaţii de transplant hepatic, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă directorul centrului, profesor doctor Irinel Popescu.