Cele mai citite
 


Spitalul unde poţi scăpa de obezitate
joi, 4 noiembrie 2010   ::   5 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână.

În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi permit investigaţii medicale în străinătate a fost deschis în Bucureşti.

Spitalul privat Delta Pro are 50 de paturi, plus cinci de terapie intensivă şi patru săli de operaţie (funcţionale de la 1 ianuarie 2011) dotate cu aparatură performantă, atât pentru intervenţii clasice, cât şi pentru intervenţii laparoscopice.

Tratamente mai eficiente pentru kilograme în plus

Delta Pro include primul Centru de Excelenţă în Chirurgia Obezităţii din România şi Europa de Est, acreditat de Federaţia Internaţională pentru Chirurgia Obezităţii şi Centrul de Excelenţă în Flebologie şi Hernie. Operaţiile de obezitate sunt efectuate de o echipă de chirurgi condusă de directorul centrului, medicul Cătălin Copăescu, chirurg acreditat pentru efectuarea operaţiilor de acest gen, care are la activ peste 2.000 de operaţii de tratare a obezităţii.

"Obezitatea este una dintre cele mai importante probleme de sănătate cu care se confruntă medicina mileniului III. Este dovedit statistic, marea majoritate a celor care slăbesc prin diete şi tratamente medicale îşi recâştigă greutatea într-un interval relativ scurt. Din acest motiv, singurul tratament eficient al obezităţii este tratamentul chirurgical: micşorarea stomacului, bypassul gastric, balonul gastric, gastric banding laparoscopic", spune medicul Cătălin Copăescu.

Diagnosticarea şi investigaţiile sunt realizate prin metode moderne, precum rezonanţa magnetică 3 tesla (primul aparat de acest fel din România), endoscopia, ecografia 4D, angiografia coronariană, precum şi cele mai avansate analize de laborator (inclusiv de genetică).

În plus, se folosesc cele mai noi tehnologii medicale, de la laser la chirurgie laparoscopică şi robotică. Policlinica oferă 24 de cabinete de specialitate, de la medicină de familie, medicină internă, ginecologie, nutriţie şi dermatologie, până la imagistică, psihologie şi oncologie (fiind primul spital privat care are şi o secţie de chirurgie oncologică).

Programe de sănătate şi abonamente personalizate

Pachetele de sănătate oferite sunt ţintite pe anumite afecţiuni, precum Delta Breast (screening pentru depistarea precoce a cancerului de sân), Delta Femina (investigaţii pentru depistarea cancerului de col uterin), Delta Forever Young (consultaţii şi tratamente estetice), Delta Veno (tratamentul varicelor cu laser), precum şi investigaţii la nivelul tubului digestiv prin metode neinvazive (endoscopia digestivă, colonoscopia, anuscopia, papilosfincterotomia endoscopică).

Centrul oferă mai multe variante de abonamente de sănătate: individuale, destinate persoanelor fizice, cu preţuri cuprinse între 19 şi 75 de euro pe lună, precum şi abonamente "corporate", destinate persoanelor juridice, care includ servicii de Medicina Muncii. Mai multe detalii despre serviciile oferite se găsesc pe site-ul www.deltapromedical.ro.

La lansarea centrului au fost atât personalităţi din domeniul medical, precum medicul Cătălin Copăescu, dr. Dana Jianu şi dr. Ştefan Jianu, medici chirurgi, cardiologul Şerban Bălănescu, prof. dr. Irinel Popescu, fostul ministru al educaţiei, Cristian Adomniţei, dar şi Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, şi alţi artişti.

 

Sursa Agerpres (articol preluat din ziarul Evenimentul Zilei)

Notare
Comentarii
de teo
cel mai important lucru-nu spuneti cat costa o astfel de interventie chirurgicala!!
daca poate cineva sa-mi spuna cat costa si efecte secundare postoperatorii=tel.0727645128 - multumesc anticipat!

de Rodica
Despre bypass gastric poti sa-ti dau eu cateva lamuriri:Operatia de bypass gastric are ca scop micsorarea stomacului. In acelasi timp, procedura permite bolului alimentar sa ocoleasca o parte din intestinul subtire. Presupune spitalizare de la 4 pana la 6 zile si se adreseaza persoanelor cu o greutate excesiva, persoanelor obeze, a caror sanatate este pusa in pericol.

Riscuri dupa operatie: -aparitia ulcerului -risc de deschidere/infectare a cusaturii -voma daca mancarea nu este mestecata pana la stadiul de pasta -deficiente de nutritie ( trebuie mancate doar anumite alimente, altfel nu se asigura necesarul zilnic) -risc de diaree -carente de vitamine si calciu Alimentatia -dieta trebuie sa fie formata din hrana solida in special carne. Masa trebuie sa dureze intre 30 minute si 60 de minute ( 3 mese pe zi ) cu toate ca e vorba doar de cateva inghitituri de mancare . Nu e voie sa bei apa in timpul mesei pt ca se va creea o senzatie de presiune care ar putea declansa voma . Operatia nu are efectul dorit la pacientii care dupa bypass beau bauturi dulci, mananca dulciuri , prajeli si mancaruri din fast food. Am auzit ca se face si la spitalul Sf Ioan din Bucuresti si costa in jur de 3-4000 de euro.

Despre inelul gastric, gasesti tot aici pe site la rubrica Video un articol.

Pentru ambele interventii preturile sunt destul de mari, mai ales daca vb de o clinica privata. Asa cum am mai spus, pot varia intre 3000 si 9000 euro

de musat cataliana angelica
am 115 kg1.72m si as vrea sami fac o operataie de stomac si cit costa

Ma numesc Frangulea Ionel am 47 de ani si ma intereseaza sa fac operatie de micsorare a stomacului am o greutate de 180kg si 175cm momentan sunt sanatos.

de Iulyaaa
Buna! Eu m-am operat in 2012 la Spitalul Sf. Constantin din Brasov la domnul doctor Bogdan Moldovan si am reusit sa slabesc 32 de kilograme de atunci. Serviciile sunt ireprosabile si felul in care te fac sa te simti sunt de apreciat. Foarte intelegator , rabdator si atent domnul doctor. M-a ajutat foarte mult si ii sunt recunoscatoare! Recomand!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii transmise în direct din România la Congresul de Chirurgie Digestivă de la Roma Dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital, Medic Primar Chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, a fost invitat să efectueze operaţii transmise în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres de chirurgie a aparatului digestiv, eveniment care...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...