Cele mai citite
 


Iaşi: Angajaţii spitalelor 'Parhon' şi 'Recuperare' riscă să nu-şi primească salariile pe noiembrie şi decembrie
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului 'C.I.Parhon' şi cei ai Spitalului de Recuperare sunt în pericol de a nu îşi primi salariile în ultimele două luni ale anului, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Gheorghe Nichita.
Primarul municipiului reşedinţă a menţionat că la Spitalul 'C.I.Parhon' nu sunt bani pentru salariile din lunile noiembrie şi decembrie, după ce conducerea Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate a notificat că nu mai există fonduri disponibile pentru asigurarea finanţării.
'Contractul între spital şi CJAS a ajuns la faza de finalizare completă valorică, fapt care înseamnă că nu mai sunt bani pentru ultimele două luni ale acestui an. CJAS a informat spitalul că nu mai sunt bani, unitatea urmând să-şi susţină activitatea din venituri proprii, dar veniturile spitalului sunt de 3-5 la sută din bugetul total', a declarat primarul Nichita.
Edilul susţine că aceasta nu este singura situaţie de acest gen la o unitate medicală preluată în administraţia municipalităţii. O situaţie similară în ceea ce priveşte finanţarea este şi la Spitalul de Recuperare din Iaşi, unde nu se poate acoperi fondul de salarii pentru luna decembrie.
Mai mult, primarul Nichita afirmă că va trimite scrisori atât şefului Casei Naţionale a Asigurărilor Sociale de Sănătate, cât şi premierului Emil Boc pentru a le sesiza faptul că în timp ce spitalele de stat sunt subfinanţate, conducerea Casei Judeţene a Asigurărilor Sociale de Sănătate încheie contracte de finanţare a unui spital privat deschis recent în Iaşi.
Dr. Iulian Şerban, directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Iaşi, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia. *
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Angajaţii spitalelor 'Parhon' şi 'Recuperare' riscă să nu-şi primească salariile pe noiembrie şi decembrie Angajaţii Spitalului 'C.I.Parhon' şi cei ai Spitalului de Recuperare sunt în pericol de a nu îşi primi salariile în ultimele două luni ale anului, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Gheorghe Nichita.
Iaşi: Municipalitatea verifică conturile spitalelor pentru a afla dacă le poate prelua Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, verifică conturile celor două spitale - 'C.I. Parhon' şi 'Recupare', care de la 1 iulie urmează să fie administrate de municipalitate.
Iaşi: Spitalul de Recuperare se va dota cu 10 paturi noi Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi a reuşit să obţină finanţare pentru dotarea Secţiei Reumatologie cu mobilier special de spital, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Iaşi: În premieră naţională, studenţii de la UMF pot accesa credite de finanţare a studiilor cu plata la angajare Studenţii Universităţii de Medicină 'Gr. T. Popa' din Iaşi vor putea accesa linii de creditare cu rambursare după terminarea studiilor.
Iaşi: Primarul Chirica a discutat cu reprezentanţii Băncii Mondiale despre noile proiecte care au nevoie de finanţare Reprezentanţii municipalităţii ieşene au avut o întâlnire cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) în România, condusă de Elisabetta Capannelli, director de ţară al instituţiei în România.